Time : 16:59:41
Date : 13 May 2008
Sender Name: crisiscentrum

Overleg met het Verenigd Koninkrijk voor de uitwisseling van dreigingsanalyses

BRUSSEL - Met het oog op een nauwere samenwerking voor de uitwisseling van evaluaties van terroristische dreigingen was er op dinsdag 13 mei een Brits-Belgische ontmoeting.

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael gelastte de Algemene Directie Crisiscentrum om een Britse delegatie te ontvangen in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Onder leiding van de Britse Ambassadrice, Mevr. Aron, bezocht Lord West, Under-Secretary of State for Security and Counter-terrorism, het Crisiscentrum.

Lord West is in het bijzonder gelast met de strijd tegen terrorisme in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens zijn bezoek nam hij kennis van de werking van het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD), van het Nationaal Veiligheidsplan (luik terrorisme) van de Federale Politie en van de maatregelen in het geval van een terroristische dreiging.

Er werden afspraken gemaakt in het kader van een verdere samenwerking tussen het Britse Joint Terrorism Analysis Centre (JTAC) en het Belgische Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD).

Perscontact :
Peter Mertens (Crisiscentrum) - 0479 450 400
Luc Verheyden (OCAD) - 02 238 56 11