Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laren, 13 mei 2008

Tentoonstelling Van Gogh & Co succesvol van start

Op donderdag 8 mei ging in Singer Laren de tentoonstelling Van Gogh & Co van start, waar kunstenaars met een verstandelijke beperking zich lieten inspireren door werken uit de vaste collectie van het museum. Het eindresultaat is een tentoonstelling, die zo aanspreekt dat er na het Pinksterweekend al voor bijna 40.000,- verkocht is.

Singer Laren koopt voor eigen collectie
Voor de eigen collectie heeft het museum een drietal aankopen gedaan, `Duinlandschap met schapen I-IV' door Monica Dierikx, `De Dam (naar G. Breitner) door Monique van Deventer, en `De artieste (naar Jan Sluiters)' door Piet Schopping. Deze werken sluiten stuk voor stuk aan op de werken in de vaste collectie van Singer Laren, waarin thema's als De Larense School, landschappen en schilders als onder meer Sluiters en Breitner een prominente plaats innemen.

Veel vraag naar grote stukken

Een van de eerste kopers op vrijdagochtend, bij de opening van de tentoonstelling, was Marieke Pol-Jongeneelen. Zij en haar echtgenoot hadden afgelopen september een geldbedrag gekregen als huwelijkscadeau, te besteden aan een kunstwerk. Omdat Marieke en haar man beiden maatschappelijk actief zijn, sloot dit werk aan bij hun kunstwens. Marieke Pol: `We zagen dit schilderij van Piet Schopping al een tijd geleden in het Avro tv-programma Museumgasten, en zijn ook al eens gaan kijken bij Jans Pakhuys, waar de kunstenaars werken. Daar vertelden ze dat dit werk op de tentoonstelling kwam. Ik was bang dat het al bij de opening verkocht zou worden, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Vrijdag zorgde ik dus als eerste in het museum te zijn en nu hebben we hem!'

Voor elke portemonnee
`Bij de samenstelling van deze verkooptentoonstelling vonden we het belangrijk dat er werken zouden zijn voor elke Singer Laren persbericht Van Gogh & Co ­ verkooptentoonstelling ­ mei 2008

portemonnee,' zegt museumdirecteur Ineke Middag. De prijzen van de werken variëren van 195 tot 8000 euro. Een ander kostbaar werk, een negenluik van de hand van Ank van Baar, werd overigens al bij de opening op donderdagavond verkocht.

Opbrengsten voor Stichting Amerpoort
De opbrengsten van de verkopen (op dinsdag 13 mei ten bedrage van 38.040) gaan naar nieuwe kunst- en culturele projecten voor de cliënten van Amerpoort, de zorginstelling waar Jans Pakhuys deel van uitmaakt. De tentoonstelling is nog t/m 31 augustus te zien in het museum, dat op dinsdag t/m zondag van 11-17 geopend is.

Zomerse arrangementen: dagje uit en dagbesteding
Een bezoek aan Van Gogh & Co is in de zomermaanden extra aantrekkelijk. De schitterende museumtuin en (bij minder goed weer) de Orangerie zijn geopend voor groepen die intekenen op een speciaal arrangement. Groepen krijgen een rondleiding op maat, plus een lunchbox of hightea-box. Meer informatie hierover via 035 ­ 539 39 39.
Dagbesteding: Voor groepen cliënten met begeleiders uit de zorg is een bijzondere rondleiding samengesteld. Een combinatie met lunch is mogelijk.
DagjeUit: Speciale arrangementen voor groepen mensen werkzaam in de zorg; een leuk en leerzaam dagje uit. Ook leuk voor wie op zoek is naar een dagje uit met vrienden of familie.

voor informatie, interviews of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
Lucas Bonekamp, publiciteit@singerlaren.nl,
035 - 539 39 50
Sabien Stols, communicatie@singerlaren.nl,
035 - 539 39 51

Singer Laren persbericht Van Gogh & Co ­ verkooptentoonstelling ­ mei 2008


---- --