Gemeente Zwolle

Pollersysteem binnenstad vernieuwd

Datum uitgave persbericht: 05/13/2008

Het voetgangersgebied in de binnenstad wordt afgesloten door pollers. Het bestaande systeem is aan vervanging toe. Deze vervanging staat gepland voor 2009. Voor het verder autoluw maken van de binnenstad wordt het aantal pollers uitgebreid van zes naar negen. Er komen pollers bij op de Kerkstraat, de Kamperstraat en op het Rodetorenplein. Dit kan niet binnen het bestaande systeem. Daarom is onlangs onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het pollersyteem te renoveren of te vervangen.

Toelatingsbeleid

De verschillende pollersystemen zijn bekeken en met elkaar vergeleken. Een nieuw systeem wordt uitgewerkt. De uitwerking hiervan gebeurt in samenspraak met de belanghebbenden zoals bewoners en ondernemers van de binnenstad. Hierin wordt met name gekeken naar welke nieuwe regels gaan gelden voor de toelating tot het pollergebied en hoe dit het meest klantvriendelijk kan plaatsvinden.

Pollerlocaties

Op dit moment staan er pollers op de Diezerstraat, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg, Luttekestraat, Voorstraat, Melkmarkt. Bij vernieuwing van het systeem komen er op drie locaties pollers bij namelijk aan de Kerkstraat, Kamperstraat en Rodetorenplein.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 13-05-2008 tot 12-06-2008