Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

iFanzy, jouw persoonlijke tv-gids.

Hilversum, 13 mei 2008

Vanaf 13 mei om 18:00 uur zal voor iedereen iFanzy, de persoonlijke TV- en film-gids, online staan op www.iFanzy.nl. IFanzy is te gebruiken voor iedereen die een echte persoonlijke aanbeveling van TV programma's op prijs stelt. IFanzy biedt gebruikers de mogelijkheid om naast een helder en duidelijk overzicht van het totaal TV aanbod een persoonlijk kijkers-profiel aan te maken, te beheren en voor zich te laten werken. Daarnaast is op de iFanzy website een sterke search engine voor films en TV programma's aanwezig.

Gebruikers kunnen op www.iFanzy.nl een profiel aanmaken waardoor direct aanbevelingen gedaan worden voor TV programma's door iFanzy. Het profiel kan gepersonaliseerd worden door het systeem feedback te geven op de aanbevelingen waardoor deze direct worden aangepast. iFanzy geeft een overzicht van het huidige programma aanbod, geeft aanbevelingen die bij de gebruiker passen en laat de gebruiker zo nieuwe dingen ontdekken. Hierdoor neemt iFanzy een voorsprong op de huidige aanbieders van online TV gidsen en digitale Elektronische Programma Gidsen.

De grootste kracht van iFanzy is dat kijkgedrag door een centraal systeem, in een centrale database, wordt bijgehouden en opgeslagen. Wanneer de gebruiker feedback geeft op een aanbeveling, is dit direct van invloed op de andere aanbevelingen die hiermee in relatie staan. De zoek- en aanbevelingsarchitectuur maakt gebruik van de semantische search engine en geeft daardoor verrassende aanbevelingen en attendeert de gebruiker op voor hem nieuwe Films en TV programma's die bij zijn profiel passen. Op die manier ontdekt de kijker nieuwe TV programma's die anders voor hem of haar verborgen blijven.

Op dit moment wordt de online variant van iFanzy gelanceerd. De persoonlijke TV Gids is nog een bèta versie omdat het algoritme dat zorg draagt voor de goede persoonlijke aanbevelingen nog kritisch wordt geëvalueerd en bij voldoende gebruikers van iFanzy (en dus feedback) ook verder aangescherpt kan worden. In de online variant ontvangt iFanzy feedback omdat de gebruikers de persoonlijke aanbevelingen kunnen goed- of afkeuren. Hiermee scherpt een iFanzy gebruiker zijn eigen kijkersprofiel aan en worden de aanbevelingen uniek voor iedere gebruiker.

iFanzy zal ook uitgerold worden op digitale TV set-top boxen. Binnenkort start de proef met iFanzy op de DailyMedia box, een gratis set-top box, die via internet onder andere TV en film zal ontsluiten (zie ook www.dailymedia.tv). Het kijkgedrag van de iFanzy gebruiker zal van invloed zijn op de TV- en filmaanbevelingen die het systeem geeft. De verschillende iFanzy applicaties kunnen los van elkaar gebruikt worden, maar zorgen gecombineerd met elkaar voor optimale registratie van het kijkgedrag en daardoor ultieme personalisatie van het programmaaanbod en passende TV- en filmaanbevelingen. Omdat het gebruikersprofiel in de centrale database is opgeslagen, heb je altijd en overal de juiste informatie bij de hand. Dat kan zijn op een set-top box of op de iFanzy online TV-gids. Een persoonlijke EPG die onafhankelijk is van plaats en device.

In de toekomst zal ook een gebruikerscommunity worden gerealiseerd op de iFanzy website waar favoriete films en TV-programma's uitgewisseld kunnen worden, dit om de gebruiker nieuwe dingen te laten ontdekken. Daarnaast zijn er plannen om iFanzy ook in een mobiele variant op de markt te brengen.

IFanzy is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van Stoneroos met de TUe en de VU. De nieuwste technologie is toegepast in de iFanzy architectuur en intelligentie.

Wij hopen dan ook dat we met deze bèta versie veel enthousiaste gebruikers krijgen, waardoor we de intelligentie, het doen van persoonlijke TV- en filmaanbevelingen, kunnen optimaliseren.

Met iFanzy is er een antwoord gevonden op de enorme stortvloed van zenders, en TV programma's; die zonder iFanzy mogelijk aan geïnteresseerde kijkers onopgemerkt voorbij zouden gaan.

Mocht je meer informatie willen:

Eva van Liempt - Persvoorlichter eva@stoneroos.nl Annelies Kaptein - Directeur annelies.kaptein@stoneroos.nl

Stoneroos Interactieve Televisie
Postadres:
Postbus 129
1200 AC Hilversum
Bezoekadres:
Media Park, Mediacentrum
Sumatralaan 45
Hilversum
Tel: 035 6284722
Fax: 035 6234393
E-mail: stoneroos@stoneroos.nl
Internet: http://www.stoneroos.nl


---- --