Gemeente Delft

Advies blijft: ramen en deuren gesloten houden

Bij de brand in de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit, zijn geen gevaarlijke chemische stoffen vrijgekomen. Desondanks blijft, in verband met de rookontwikkeling, het advies aan de directe omgeving om ramen en deuren gesloten te houden en alleen naar buiten te gaan als dat strikt noodzakelijk is.

Bewoners uit de nabije omgeving worden momenteel uit voorzorg geëvacueerd. Dit heeft te maken met de rookontwikkeling. De verwachting is dat de windsnelheid gaat afnemen en de temperatuur gaat dalen, waardoor de rook in het gebied blijft hangen. Het te ontruimen gebied wordt begrensd door:
* Schoemakerstraat

* Berlageweg

* Balthasar van der Polweg (tot aan Delftse Schie)
* Kruithuisweg.

De hulpdiensten verzoeken bewoners uit bovenstaand gebied dringend om zo snel mogelijk hun woningen te verlaten. De gemeente inventariseert de behoefte aan alternatieve slaapplekken voor de komende nacht.

De brand is nog niet onder controle. Een uitgebreid technisch onderzoek volgt. Het gebouw voldeed aan de brandeisen. Een gedeelte van het gebouw is vanmiddag ingestort.

De afzetting van het gebied rondom de brand blijft gehandhaafd. De politie verstrekt op locatie informatie over omleidingsroutes.

Actuele informatie is verkrijgbaar via www.delft.nl, het telefoonnummer 14015 en via de regionale zender RTV West.