Port of Rotterdam

Bootverbinding Hoek van Holland - Maasvlakte

Uniek gebied ontsloten - 'rondje haven' nu ook voor fietsers

09-05-2008

Fietsers en voetgangers kunnen sinds kort binnen 20 minuten van Hoek van Holland (Berghaven) naar de Maasvlakte (DFDS Tor Line) varen. Voorlopig wordt een schip ingezet met een capaciteit van 30 personen. Vanaf 1 juli komt er een grotere en snellere ferry voor 130 passagiers. De route krijgt dan ook extra stops bij de Maeslantkering, de Scheurhaven op de Landtong en de Europoort.

De dienst is bedoeld voor de kleine 5000 mensen die in het gebied werken en recreanten. Vooral van de laatste groep verwachten de initiatiefnemers veel. De dienst ontsluit een ook vanuit toeristisch oogpunt uniek gebied.

Het wordt nu ook mogelijk om een 'rondje' haven te fietsen via het veer Maassluis. Een nog wat langere ronde loopt via de oostelijker Beneluxtunnel of zelfs de Maastunnel (beide met aparte fietserstunnel). Rotterdam is de enige haven ter wereld die geheel toegankelijk is voor fietsers. Zij kunnen gebruik maken van naar schatting 300 kilometer aan veelal vrij liggende fietspaden.

In samenwerking met OV-fiets en restaurant Torpedoloods worden 32 huurfietsen aangeboden in Hoek van Holland. De verbinding wordt geëxploiteerd door de Rotterdamse stadsvervoerder RET.