Gemeente Grave

Kinderen en ouderen voor 30 cent met de bus

Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers kunnen in Brabant vanaf donderdag
1 mei met de bus reizen voor EUR 0,30 per reis. De proef duurt 18 maanden. Hiermee maakt de provincie Noord-Brabant het busvervoer aantrekkelijker.

De proef geldt in zowel de stads- en streekbussen als de buurt- en wijkbussen in het grootste gedeelte van Brabant. Reizigers binnen de doelgroep kunnen met de speciale `Je blijft bussen'- strippenkaart voor 30 cent onbeperkt reizen en overstappen binnen een uur. Deze strippenkaart is vanaf nu te koop bij de Brabantse postkantoren en de gebruikelijke verkooppunten (behalve in de NS kiosken).

De provincie wil dat meer mensen vaker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Een prijsverlaging moet er toe leiden dat meer mensen de bus als aantrekkelijk alternatief zien. Dat komt ten goede aan de luchtkwaliteit, de verkeersdoorstroming en de maatschappelijke participatie van burgers.

In 2009 start de tweede proef, waarbij ook personen tussen de 12 en 65 jaar goedkoper met de bus reizen (EUR0,60 buiten spits/EUR1 in spits). Voor beide pilots stelt de provincie EUR 21 miljoen beschikbaar.

Informatie Kijk op www.brabant.nl/jeblijftbussen of neem contact op met de afd. Communicatie van de provincie Noord Brabant (073) 680 86 87.