Gemeente Grave

Koninklijke onderscheidingen; Aanvragen 2009 vóór 1 juli indienen

Alleen al in de provincie Noord Brabant werden dit jaar op 25 april 700 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Landelijk worden jaarlijks enkele duizenden lintjes opgespeld, bij gelegenheid van Koninginnedag. De verwerking van al deze aanvragen kost veel tijd. Kent u iemand, die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan verzoeken we u, vóór 1 juli 2008 een aanvraag in te dienen.

Wie verdient een lintje?

Mensen, die zich als vrijwilliger jarenlang belangeloos inzetten voor de samenleving, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Het gaat vaak om "stille krachten" die zich onopvallend, zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid inzetten voor medemens en maatschappij. Verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en instellingen, maar ook individuele inwoners kunnen deze mensen voordragen. Ook mensen met bijzondere verdiensten in hun beroepsuitoefening kunnen in aanmerking komen. Zulke "bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring" moeten echt uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in een degelijke functie mag worden verwacht.

Aanvragen

Voor het indienen van een decoratieaanvraag bestaat een speciaal formulier. Dit formulier kunt u online invullen via deze website. U kunt het formulier op papier ook aanvragen bij de gemeente. Of kijk op www.lintjes.nll. Daar vindt u het aanvraagformulier ook (zelf uitprinten). Op www.lintjes.nl vindt u ook meer informatie over het decoratiestelsel.

Als u een aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding instuurt, moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. In ieder geval is het van belang om alle bijzondere verdiensten met alle gegevens als periode, ureninzet en uitstraling te vermelden. Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met de Afdeling Bedrijfsvoering, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, mevr. T. Winnemuller (0486) 477 213.

Indienen vóór 1 juli

Uw aanvraag voor Koninginnedag 2009 moet vóór 1 juli 2008 binnen zijn bij de gemeente Grave, omdat deze aanvraag, mét advies van de burgemeester en andere documenten (onder andere screening bij politie en justitie) vóór 1 september moet worden ingediend bij de Commissaris van de Koningin.

U kunt uw aanvraag schriftelijk richten aan de gemeente Grave, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, t.a.v. mevr. T. Winnemuller, Postbus 7, 5360 AA Grave. Graag op de envelop vermelden: "Persoonlijk/vertrouwelijk"?

Overigens kunnen aanvragen voor Koninklijke onderscheidingen gedurende het hele jaar worden ingediend. U dient er dan wel voor te zorgen dat uw aanvraag ons minimaal vijf maanden voor de beoogde datum van uitreiking bereikt.

Informatie: mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 213, (maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 - 15.30 uur), e-mail t.winnemuller@grave.nl