Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Amsterdam, 14 mei 2008

Leesgoed publiceert lestips bij winnaar 2008: Hans Hagen, Verkocht

Om het onderwijs aan te moedigen Verkocht, waarmee Hans Hagen op 13 maart j.l. de Woutertje Pieterse Prijs 2008 won, op school te bespreken zijn er dankzij het tijdschrift Leesgoed lestips gemaakt bij deze titel. Deze zijn geschreven door Lieke van Duin (publicist, redacteur en auteur) en Jos van Hest (publicist, poëziedocent en dichter). De lessuggesties bij Verkocht zijn nu reeds te vinden op de website www.leesgoedplus.eu en zijn daar voor iedereen toegankelijk. Op www.woutertjepieterseprijs.nl staat een link naar de betreffende pagina. Eind juni zullen de lestips bovendien in het tijdschrift Leesgoed 2008-4 gepubliceerd worden.

Continuïteit

Leesgoed heeft aangegeven te streven naar continuïteit en in ieder geval ook lestips te willen publiceren bij de boeken die in 2009 en 2010 de Woutertje Pieterse Prijs zullen winnen.

Meer lestips

Dankzij de financiële steun van Stichting Lezen maakten Van Duin en Van Hest vorig jaar volgens hetzelfde concept al lestips bij de serie heruitgaven van prijswinnende boeken onder de titel 'Schatkist van de Jeugdliteratuur' uitgegeven door De Volkskrant en Querido. Hetzelfde deden zij dankzij Uitgeverij Van Goor bij Josja Pruis, waarmee Harm de Jonge vorig jaar de twintigste Woutertje Pieterse Prijs won. Al deze lestips zijn te vinden op www.woutertjepieterseprijs.nl.

De Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs werd opgericht in 1988 met het doel jaarlijks een Nederlandstalig kinder- of jeugdboek met opvallende en/of vernieuwende kwaliteiten te bekronen. Op 5 maart 2009 wordt de tweeëntwintigste winnaar bekend gemaakt en de prijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van ¤ 15.000,-, uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. De samenstelling van de jury wordt eind augustus 2008 bekend gemaakt. De Woutertje Pieterse Prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting LIRA.