Tilburg, 27 maart 2008

Grootse aanpak 6e editie Scholenstrijd Tilburg

15 Brabantse scholen gaan strijd aan op 13 mei in popcentrum 013

Kennis en inzicht. Daar draait het om bij de Scholenstrijd Tilburg op 13 mei in 013, waarin leerlingenteams van 15 Brabantse scholen het tegen elkaar opnemen. De scholenstrijd wordt voor de zesde keer georganiseerd, met bijna drie keer zoveel deelnemers als de afgelopen jaren. De scholen komen niet alleen meer uit Tilburg, maar uit heel Noord-Brabant. De presentatie in 013 is in handen van Arijan van Bavel, beter bekend als Adje, en prof. dr. Frank van der Duyn Schouten, rector magnificus van de Universiteit van Tilburg.

Kennisquiz De Scholenstrijd Tilburg is een kennisquiz met vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het kan gaan over wetenschap, cultuur, sport, Idols, maar ook over Griekse goden. De strijd staat dit schooljaar in het teken van Europa. Dit is ook het lustrumthema van de Universiteit van Tilburg die zijn 80e verjaardag viert en die in dit kader een extra (financiële) bijdrage levert aan de scholenstrijd van dit jaar. De leerlingen worden op een prettige manier uitgedaagd om te strijden tegen vergelijkbare scholen en om zo de `slimste school' van Brabant te worden. Ook krijgen de leerlingen een beeld van Tilburg als studentenstad, met name door de inbreng van de organiserende studentenverenigingen. De organisatie van de Scholenstrijd Tilburg is in handen van SOTS, de Stichting Overleg Tilburgse Studentenverenigingen in samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Universiteit van Tilburg en de gemeente Tilburg. Van de scholenstrijd worden opnames gemaakt die via de website www.scholenstrijdtilburg.nl en via lokale omroepen in heel Brabant te zien zullen zijn.

Deelnemers De deelnemers van dit jaar komen uit alle windstreken van Noord-Brabant: uit Bergen op Zoom het Gymnasium Juvenaat; uit Breda het Graaf Engelbrechtcollege en het Stedelijk Gymnasium; uit Goirle het Mill-Hill College; uit Eindhoven het Pleincollege Bisschop Bekkers en het Pleincollege Eckart; uit 's-Hertogenbosch het Jeroen Bosch College; uit Oosterhout het Mgr. Frencken College; uit Raamsdonksveer het Dongemond College; uit Sint Michielsgesteld het R.K. Gymnasium Beekvliet; uit Tilburg het Beatrix College, het Koning Willem II College en het Theresia Lyceum; uit Veghel het Zwijsen College en uit Veldhoven het Sondervick College.

Alle scholen vaardigen een team van vier leerlingen af, met twee leerlingen uit 4 havo en twee leerlingen uit 5 vwo. Ook brengt iedere school een aantal supporters mee voor de aanmoediging en om te ondersteunen bij publieksvragen in de finale.

Kijk voor meer informatie én tips in de aanloop naar de strijd op www.scholenstrijdtilburg.nl

Noot voor de pers: Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon (013) 542 88 35.