K.D motoryachts breidt uit


URK, 20080513 -- K.D motoryachts neemt binnenkort twee nieuwe productiehallen in gebruik. Met de uitbreiding van ruim 1.400 m2 verwacht directeur Egbert van Veen de productiecapaciteit ruim te kunnen verdubbelen. K.D motoryachts startte in 1999 op Urk en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke toeleverancier van casco's voor onder anderen No Limit Ships, Triple Marine, Braveheart Shipping en Grouwstervlet. Van Veen werkt samen met diverse jachtarchitecten en tekenbureaus.

Aanvankelijk startte het bedrijf met twee activiteiten: scheepsbetimmering en projectontwikkeling. Vanaf 2004 besloot Van Veen een nieuwe poot van het bedrijf op te zetten: de cascobouw. Een jaar later ontwikkelde hij, in samenwerking met Hans Alma, een eigen lijn, de Kingcruiser. Dit semi-custom built motorjacht is verkrijgbaar in drie modellen van verschillende afmetingen (32, 42 en 52 voet). Zowel in opdracht van collega's als in opdracht van jachteigenaren verzorgt K.D motoryachts ook complete refits. Al begin 2007 werd duidelijk dat de vraag van collegajachtbouwers naar casco's en de vraag van de consument naar complete motorjachten dermate snel toenam dat niet alleen meer medewerkers maar ook meer ruimte noodzakelijk was om aan die vraag te kunnen voldoen.

De nieuwe staalbouwhal biedt met 30 meter lengte, 14 meter breedte en een hoogte van 12 meter bijvoorbeeld de mogelijkheid tegelijkertijd aan vier casco's voor No Limit Ships te werken. De afbouwhal heeft met 30 meter lengte en 20 meter breedte een oppervlakte van 600 m2. Verder is ruimte gereserveerd voor de kantoren, het magazijn en de kantine. Het bedrijf heeft bovendien een afbouwkade van 120 meter lengte. De hallen staan op een eigen terrein van 6.000 m2. Terwijl de nieuwe hallen nog moeten worden opgeleverd, heeft Egbert van Veen al plannen voor verdere uitbreiding. Nog voor het eind van het jaar wordt ook een geconditioneerde spuitcabine in gebruik genomen. Van Veen heeft bovendien een optie op nog eens 5.000 m2 bedrijfsterrein, direct grenzend aan zijn eigen terrein. Hier wil K.D Motoryachts een winterstalling realiseren.

De Kingcruiser:
De Kingcruiser is een motorjacht met een sportieve en robuuste uitstraling. De stalen halfglijder kan snelheden bereiken van 25 tot 30 kilometer per uur. In aluminium uitgevoerd heeft de planerende versie van de Kingcruiser een snelheid tot 60 kilometer per uur. Alle schepen kunnen naar wens met of zonder flybridge worden geleverd.

Kenmerkend voor het jacht is het grote open achterdek. In combinatie met de ruime kajuit is het, zo stelt Van Veen, een ideale boot voor een duiktocht, een vistrip of een lange vaarvakantie met familie en vrienden. Het uitgangspunt voor de Kingcruiser lijn vormen de wensen van de klant. `Dit is een semi custom built serie. Dat betekent dat de klant aangeeft wat hij of zij wil en dat wij zijn of haar wensen, voor zover mogelijk en verantwoord, realiseren. Van ontwerp tot en met oplevering wordt de klant betrokken bij iedere stap.'

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Egbert van Veen, telefoon 0527 688 901, e-mail info@kingcruiser.nl. Zie ook website www.kdmotoryachts.nl.

Bij dit persbericht eventueel beschikbaar:
* Tekening nieuwbouw
* Foto Kingcruiser 42
* Foto Egbert van Veen, copyright E.J. Bruinekool Fotografie. Deze foto kunt u kosteloos gebruiken bij plaatsing van het persbericht. Naamsvermelding is wel verplicht.





K.D Motoryachts