Presentatie nieuwe Top-50 cabaretgids bij De Wereld Draait Door

Vorig jaar publiceerden cabaretjournalist Alexander Nijeboer en uitgever Li Moon Publishing voor de eerste maal de Cabaret & Comedy Gids. De lancering van deze handzame gids met de Top-50 met beste en meest veelbelovende voorstellingen werd een groot succes. Medio mei presenteert Nijeboer de tweede editie van de cabaretlijst in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Nijeboer wil met de Cabaret & Comedy Gids het enorme aanbod aan cabaret meer inzichtelijk maken voor de ruim 2 miljoen mensen die regelmatig een voorstelling bezoeken. De door de specialist samengestelde Top-50 van beste en meest veelbelovende voorstellingen is een afspiegeling van de diversiteit en kwaliteitsverschillen binnen het aanbod in de genres cabaret, stand-up comedy, kleinkunst en entertainment.

In de eerste editie van de Cabaret & Comedy Gids vormden de voorstellingen van Javier Guzman, Jan-Jaap van der Wal en NUHR de top van de ranglijst voor cabaret- en comedy-voorstellingen. Tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door zal de nieuwe lijst bekend worden gemaakt.

Journalist Alexander Nijeboer werkte 7 jaar als cabaret- & comedy-specialist voor de Volkskrant. Momenteel is hij recensent voor de gratis kwaliteitskrant De Pers.

De Cabaret & Comedy Gids is daags na de bekendmaking van de Top-3 in De Wereld Draait Door verkrijgbaar in de boekhandel en via www.decabaretgids.
Links: http://www.decabaretgids.nl

Noot voor de redactie:

(