Ingezonden persbericht

()

Het Osmose Spiegelpaleis: Zorg voor iedereen?

Dinsdag 13 mei

Zorg voor iedereen?

Het Spiegelpaleis

De Nederlandse gezondheidszorg en allochtone patiënten hebben een lastige relatie. Er gaat nogal eens wat mis in de verbale en non-verbale communicatie, allochtone patiënten voelen zich onbegrepen of niet goed behandeld. Het probleem wordt de laatste tijd urgenter, omdat er een steeds grotere groep allochtone ouderen in Nederland woont. En zij weten de weg naar de beschikbare zorg zoals thuiszorg of verzorgingshuizen moeilijk te vinden.

Zo is de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) actief in wijken met veel allochtone bewoners, maar het aantal allochtone cliënten is op de vingers van een hand te tellen. Is dat eigenlijk een probleem? Wat gebeurt er als allochtone ouderen niet meer kunnen varen op hun sociale netwerk? Wat kun je als zorginstelling doen om de zorg aan deze groep te verbeteren? Zijn speciaal afgestemde zorg of eigen zorgcentra voor allochtone groepen een oplossing?

Met onder meer Mahmed el Abdouni (voorzitter AMAN, nieuwe associatie van Marokkaanse artsen in Nederland), K. Bülbül (huisarts in Arnhem), Roelof Schellingerhout (onderzoeker Zorg bij ITS Nijmegen) en Hafida Adda (zorgconsulent in Arnhem) en een vertegenwoordiger van de STMG.

Let op! Dit debat vindt plaats in het Posttheater in Arnhem/ dinsdag 13 mei / aanvang 20.00 uur / gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX of reserveren via 0900 589 46 36 (25 ct per minuut). Gereserveerde kaarten zijn vanaf een uur voor voor aanvang van het debat af te halen bij het Posttheater. In samenwerking met LUX