Gemeente Leeuwarden
Wielerevenementen in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden

Als inwoner, ondernemer, werknemer of bezoeker van de Leeuwarder binnenstad kunt u door wielerevenementen in de binnenstad op 13 en 14 mei met verkeershinder te maken krijgen. Wij doen er alles aan deze evenementen goed en veilig te laten verlopen met zo min mogelijk overlast voor u.
De maatregelen die genomen worden zijn:

Dinsdag 13 mei: 'De Leeuw van Leeuwarden'.
De wielerwedstrijd voor Elite- /Belofterenners vindt tussen 18.00 - 21.15 uur plaats De wegen langs het parcours en parkeergarage Zaailand worden dan afgesloten. Op bijgaand kaartje kunt u het parcours zien. Het betreft de straten: De Waag, de Wirdumerdijk, het Zaailand, het Ruiterskwartier, het Groot Schavernek, de Nieuwestad noordzijde en de Nieuwestad zuidzijde.

Woensdag 14 mei: 'Batavus Prorace' en 'Dikke banden race'.
Op de Groeneweg is de start van de Batavus Prorace om 10.30 uur en de finish omstreeks 15.30 uur. Deze weg is afgesloten voor verkeer tussen 08.00 - 16.00 uur. Tussen 15.00 en 15.30 uur wordt een aantal keren een parcours in de stad gereden.

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur worden wegen langs het parcours afgesloten. Het globale gebied: Boterhoek, Westerplantage, Ruiterkwartier, Wilhelminaplein, Zaailand, Blokhuisplein, Keizersgracht, Oosterkade, Wijbrand de Geeststraat, Vredeman de Vriesstraat, Bleeklaan, Hoeksterend en Groeneweg. U kunt op bijgaande routekaarten het parcours vinden.

De Dikke bandenrace voor middelbare scholieren vindt op 14 mei plaats van 10.45 - 14.30 uur op de Groeneweg.

In- en uitrijtijden Parkeergarages:
· Parkeergarage Oldehoofsterkerkhof. In- en uitrijden is niet mogelijk van 10.15 - 10.30 uur en van 13.00 - 16.00 uur.
Tot 14.30 uur nog beperkt uitrijden mogelijk in overleg met parkeerbeheer.
· Parkeergarage Hoeksterend. Tot 13.00 uur in- en uitrijden via de normale route. Na 13.00 in- en uitrijden via het Hoeksterpad en het Vliet.
· Parkeergarage Zaailand. Tot 13.00 uur in- en uitrijden via de normale route. Na 13.00 uur alleen uitrijden mogelijk via de Willemskade zuidzijde.
· Voor parkeergarage Klanderij gelden de normale in- en uitrijtijden.

Eigenaren parkeervergunning binnenstad:
Uw parkeervergunning voor de binnenstad van Leeuwarden is op 14 mei van 08.00 - 22.00 uur ook geldig op overige reguliere parkeerplaatsen in de gemeente Leeuwarden, met uitzondering van parkeergarages. De parkeervergunning dient wel goed zichtbaar in de auto aanwezig te zijn.

Bewoners en ondernemingen Leeuwarder binnenstad:
Direct betrokkenen krijgen een brief met informatie over het parcours en de verkeersmaatregelen thuisgestuurd.

Openbaar vervoer:
De busroute wordt op 13 en 14 mei aangepast. Connexxion informeert u daarover op de gebruikelijke wijze.