Otto Linker nieuwe directeur Deminor

13/05/2008 12:36

Huijskens & Istha

PERSBERICHT

OTTO LINKER (57) BENOEMD TOT NIEUWE DIRECTEUR VAN DEMINOR NEDERLAND

Amsterdam, dinsdag 13 mei 2008 - Deminor heeft de heer Otto Linker (57) benoemd tot nieuwe statutaire directeur in Nederland. Mr Otto B. Linker is een ervaren ondernemer en bestuurder. Hij zal de Corporate Finance activiteiten van Deminor in Nederland verder ontwikkelen. In deze functie volgt hij Paul Frentrop op, die inmiddels is aangetrokken als Hoofd Corporate Governance bij ABP Vermogensbeheer.

Tevens wordt Otto Linker voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur van Deminor Investment Management, beheerder van het Deminor Active Governance Fund (DAGF).

Samen met Bernard Thuysbaert, partner van Deminor International zal Otto Linker zich toeleggen op adviesopdrachten betreffende aandeelhoudersvraagstukken in niet beursgenoteerde ondernemingen. Hij wordt hierin ondersteund door het bestaande Deminor corporate finance team dat sinds 1996 met succes meerdere opdrachten in Nederland heeft vervuld.

Michael F. Bruyn MBA, sinds 2005 Directeur Institutional Client Relations voor Deminor International , mede-oprichter en bestuurder van de Stichting Het Governance Platform, blijft hoofdverantwoordelijk voor de institutionele markt in Europa waaronder ook Nederland, in het bijzonder voor de Corporate Governance & Engagement Services waarin Deminor wordt gezien als één van de leidende Europese referenties.

Bijgaande foto van de heer Linker is VRIJ VAN RECHTEN

Over Deminor Nederland

Deminor Nederland maakt deel uit van de groep Deminor, opgericht in 1990. De groep is volledig onafhankelijk en heeft kantoren in Amsterdam, Brussel, Genève, Milaan en Parijs. De activiteiten zijn onderverdeeld als volgt:

Corporate Finance Services

Deminor verleent advies aan en vertegenwoordigt aandeelhouders wanneer zich aandeelhoudersvraagstukken voordoen, speciaal bij niet beursgenoteerde ondernemingen of familiebedrijven. Elke opdracht wordt op maat gedefinieerd naar de wensen van de opdrachtgever(s).

Deminor biedt gecombineerd in één team zowel juridische als financiële expertise. Aandeelhoudersvraagstukken op het gebied van familestatuut, opvolging en bestuur, zowel als vraagstukken terzake waardering in geval van koop en verkoop van (minderheids)particpaties en (her)kapitalisatie, worden derhalve multidisciplinair benaderd.

Corporate Governance en Engagement Services

Deminor geeft advies aan institutionele beleggers op het gebied van corporate governance en aandeelhoudersrechten. Soms wordt Deminor ook gevraagd om actief op te treden voor rekening van haar opdrachtgevers.

Dit gebeurt zowel op individuele basis als via de (Nederlandse) Stichting "Het Governance Platform", een samenwerkingsverband van grote Nederlandse institutionele beleggers die gezamenlijk optreden op het gebied van corporate governance beleid en dialoog met een aantal grote Nederlandse en Europese ondernemingen. De strategie en uitvoering van het engagement van Het Governance Platform is aan Deminor uitbesteed, die ook de initiatiefnemer was van Het Governance Platform.

Daarnaast heeft Deminor op verzoek van haar institutionele en particuliere klanten het Deminor Active Governance Fund (DAGF) opgericht. Binnen het beleggingsuniversum van het DAGF investeringsfonds wordt het aandeelhoudersengagement exclusief door Deminor waargenomen.

Damage Recovery Services

Deminor biedt bijstand wanneer particuliere of institutionele beleggers schade hebben geleden ingevolge fraude, misleidende informatie, slecht management of andere specifieke gevallen (onvoldoende risicobeheersing, herstructurering, enz.). Dit gebeurt na een grondig voorafgaand onderzoek en meestal via een collectieve actie voor een groep van investeerders.

Deminor treedt in dergelijke acties op zowel in Europa (in de vorm van groepering van individuele belangen) als in de U.S.A. (in de vorm van 'class actions'), in samenwerking met gespecialiseerde advocatenkantoren.

Over Mr Otto B. Linker

Otto B. Linker (57) studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij genoot een internationale bank- en managementopleiding bij Barclays Bank. Tevens was hij docent en decaan aan de juridische faculteit van de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

In 1989 werd hij DGA van Amscot en in 1993 was hij één van de grondleggers, grootaandeelhouder en Voorzitter Raad van Bestuur van Amsterdam Trust Corporation / ATC Trustees. Na verkoop van zijn belang in ATC, startte hij zijn eigen management- en investeringsactiviteiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.