Dienstenbond CNV

Nieuws

13 mei 2008

Heeft cao AH Winkelmanagement bestaansrecht?

Tijdens de vorige cao-onderhandelingen is duidelijk geworden dat de onderhandelingen een wassen neus blijken te zijn. Want, over de belangrijkste onderwerpen kan niet onderhandeld worden met Albert Heijn. Loon en looptijd worden automatisch gekoppeld aan de afspraken uit de VGL-cao (cao voor de supermarkten).

CNV Dienstenbond heeft daarop de vraag gesteld of het wel zin heeft om een eigen cao voor winkelmanagement te hebben. Immers, we kunnen niets extra's voor u regelen, zeker geen zaken die extra geld kosten. Inmiddels hebben we uitgezocht wat de meerwaarde van de cao is. Deze kan nog een reden zijn voor het in standhouden van de cao.

Als de cao ophoudt te bestaan zijn er geen directe consequenties voor medewerkers die onder de cao vallen. Zij houden de rechten uit de cao, die zijn onderdeel van hun arbeidsvoorwaardenpakket. Nieuwe medewerkers kunnen wel onder andere voorwaarden aangenomen worden. Albert Heijn doet dat al door nieuwe medewerkers meer zaterdagen te laten werken.

Het is aan u om een besluit te nemen over het voortbestaan van een eigen cao Winkelmanagement. Houdt u er rekening mee dat bij de volgende onderhandelingen Albert Heijn vast blijft houden aan de in de VGL-cao overeengekomen looptijd en loonsverhoging. Bijgaand vindt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze twee cao's. Voor een volledig overzicht van de verschillen verwijs ik naar Bijlage VI van uw cao, daar staan de verschillen met de VGL-cao opgesomd.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl