Politie Gelderland-Zuid

Vermiste jongen terug via SMS-Alert

Tiel, 13-05-2008 o Dinsdagavond werd een 11-jarige jongen, die sinds 21.10 uur die avond vanaf het Waaierpad in Tiel werd vermist, teruggevonden met behulp van het middel SMS-Alert.

Rond die tijd zou een vechtpartij gaande zijn tussen een groepje jongeren met een verstandelijke beperking. Op het Waaierpad zouden zij met stenen lopen gooien en met stokken lopen slaan. Na de melding gingen politieagenten erheen. Ter plekke aangekomen hoorden zij dat inmiddels één van hen, de 11-jarige jongen, ervandoor was gegaan.

Zoekactie
Het was zaak, tevens medisch noodzakelijk, deze jongen zo snel mogelijk terug te vinden. Naast dat onder meer bus- en taxichauffeurs werden ingeseind om naar de jongen uit te kijken, gingen meerdere surveillance-eenheden in de omgeving naar de 11-jarige op zoek. Ook te voet gingen agenten de wijk in. Aanvullend werd in een straal van een paar kilometer een SMS-Alert verstuurd over de vermiste jongen en zijn signalement.

Door het aanspreken van buurtbewoners en de verstuurde boodschap kwam al snel een reactie dat de jongen gezien zou zijn in de omgeving van de Dunarislaan. Even later bleek een omwonende naar aanleiding van het ontvangen sms-je naar de jongen op zoek te zijn gegaan en hem inderdaad gevonden te hebben, ongedeerd. Dit was rond de klok van tien uur. De jongen is vervolgens door de politie weer naar zijn woonadres teruggebracht.
(08)