Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Dinsdag 22 april, 2008

14-05-2008
Redrum Presents: THE BEATNUTS (USA) + Sluwe Voszz + DJ Optimus

De samenwerking tussen de rappers Junkyard Ju-Ju en Psycho Les ziet het daglicht in 1998 in New York. Dit duo wordt al zeer snel vergezeld door Kool Fashion. Nadat ze in eerste instantie samenwerken met The Jungle Brothers, Naughty By Nature, Cypress Hill en Moni Love, lanceren The Beatnuts hun eerste eigen mini- LP "Intoxicated Demons". De groep wordt al snel één van de toonaangevende groepen binnen het US hiphop milieu en één van hun succesnummers ("Watch Out Now") wordt zelfs gesampled door Jennifer Lopez in haar tophit "Jenny From The Block". Ook het nummer "No escapin this" is een hit en zal vooral de rauwe hiphopliefhebber niet ontgaan zijn.

Tezamen met Sluwe Voszz en DJ Optimus, bekend van de turntablism act Grazzhoppa's DJ Bigband, krijg je de unieke kans om getuige te zijn van een heavy hiphopavond. De Haarlemse rapper Sluwe Voszz is al een tijd actief binnen de Nederlandse hiphopscene. Zijn laatste wapenfeit is de release van zijn debuutalbum "Gevangen Emotie". Dit is een rauwe hiphopplaat die het New York van de jaren 90 naar de kroon steekt. Op zijn cd werkt Sluwe Voszz samen met producers van Wu-Tang Clan waaronder Beretta 9 van Killarmy en 4th Disciple en zijn er tracks met Trife Da God, Noot en Apathy. Live komt het beste naar boven in deze Haarlemse MC; poëzie, rauwe beats en raps en vooral veel energie.

Voor het concert van vanavond in combinatie met het concert van Black Sheep op 17 mei kun je voor ¤ 20,- een passepartout aanschaffen!

Datum: woensdag 14 mei 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 14,- / Combiticket met Black Sheep ¤ 20,- Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/sluwevoszz / www.myspace.com/beatnutsbookings / www.myspace.com/redrumrecordz / www.qt-online.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

17-05-2008
Redrum Presents: BLACK SHEEP (USA) + P-Mode + DJ's Git Hyper en Mike Redman

De legendarische hiphopgroep Black Sheep komt uit de Bronx, New York en bestaat uit Andres "Dres" Titus en William "Mista Lawnge" McLean. Zij behoren tot de Native Tongue Posse, waar ook The Jungle Brothers, A Tribe Called Quest en De La Soul deel van uitmaakten. In 1991 maken ze hun debuut met de hit "Flavor of the Month" en kort daarna verschijnt hun eerste album "A Wolf in Sheep's Clothing", die hen geliefd maakt in de hiphopscene dankzij de unieke ritmes en sterke lyrics. Black Sheep is de eerste rapgroep die te gast waren in Jay Leno's Tonight show en daarmee alleen al hebben ze geschiedenis geschreven.

Rotterdamse trots, P-Mode, zal het voorprogramma verzorgen en heavyweight DJ's Git Hyper en Mike Redman zullen het publiek opzwepen met the most essential hiphop bangers. Na het concert is er in de kleine zaal een gratis afterparty met vele live acts en DJ's.

Datum: zaterdag 17 mei 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 12,- / Combiticket met The Beatnuts ¤ 20,- Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.blacksheeponline.com / www.myspace.com/redrumrecordz / www.qt-online.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------