Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 25 april 2008

UvT-studenten en medewerkers in muzikale toneelvoorstelling

In het kader van het 80-jarig bestaan van de Universiteit van Tilburg wordt van 14 tot en met 17 mei de muziektheaterproductie 'Het land van Q' opgevoerd in theater La Vida in Tilburg. Studenten en medewerkers van de UvT schitteren in een stuk vol drama, dans, zang en heel veel muziek.

Regisseuse Margriet Dantuma liet zich bij het schrijven van het stuk inspireren door het verhaal van Alice in Wonderland. Het Land van Q is net als dit verhaal mysterieus en magisch, maar werd door Dantuma in een modern jasje gestoken. Studenten zullen zich in dit hedendaagse sprookje herkennen. Met humor worden juist die dingen naar voren gebracht waar studenten nachten wakker van kunnen liggen. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Doe ik wel wat ik wil doen? Welke invloed hebben verleden en relaties op het heden en de toekomst. Hoe maak je jezelf daar los van? Hoe vind je je eigen weg in de volwassen wereld?

Hoofdpersoon Kyra heeft haar toekomst veilig gesteld. Ze heeft zojuist, met een 8 voor een ingewikkelde economiescriptie, haar studie afgerond. Haar stagebedrijf heeft haar al een baan aangeboden. Ze heeft een leuke vriend, een grote groep vriendinnen en een lieve familie die helemaal achter haar staat. Kyra wordt een geslaagde vrouw.
Kyra is gelukkig ...maar enkele goedbedoelde adviezen op haar afstudeerfeest blijken de druppel die een voor Kyra onbekende emmer doen overlopen. Kyra's gedachten voeren haar mee naar het Land van Q, waar alles ineens in een heel ander perspectief komt te staan. Wie is de Kat die haar naar de keel vliegt? Waarom staat het hele Land van Q onder water? En die inwoners, die komen Kyra zo bekend voor, of...

Het land van Q is een productie van Parnassus, de koepelorganisatie van culturele studentenverenigingen. Vrijwel alle culturele verenigingen die aan de Universiteit van Tilburg verbonden zijn, werkten mee.