Gemeente Spijkenisse


De Dubbel30 Energy Tour komt naar de Charles de Foucauld in Spijkenisse

06 mei 2008

Op woensdag 14 mei a.s. komt de dubbel30 Energy Tour naar de Charles de Foucauld in Spijkenisse. De dubbel30 Energy Tour is een sport- en beweegtour langs 22 scholen in heel Nederland.

De gemeente Spijkenisse en NOVA College Charles de Foucauld willen door middel van de Energy Tour onder jongeren meer aandacht voor beweging krijgen. Wethouder Jan Willem Mijnans geeft om 9.00 uur het startschot voor de Tour in de sportzaal aan de Geraniumstraat.

De dubbel30 Energy Tour, met Ali B als ambassadeur, sluit uitstekend aan op het voornemen van de gemeente Spijkenisse om meer kinderen aan het bewegen te krijgen en de strijd tegen overgewicht tegen te gaan. De dubbel30 Energy Tour is één van de activiteiten waarmee het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in het kader van de campagne 30minutenbewegen, jongeren stimuleert om dagelijks te bewegen.

De vmbo-leerlingen maken kennis met moderne sport- en beweegvormen. De dag wordt gevuld met een "bewegende quiz" over sport en bewegen, demonstraties, clinics en natuurlijk veel zelf bewegen: streetdance, panna soccer showdown, zelfverdediging en basketbal rhythm. De Tour maakt de leerlingen niet alleen bewust van het belang bewegen, maar ook van een gezonde energiebalans.

Voor de school staat de `Wat Eet en Beweeg ik' Bus. Bezoekers kunnen op een interactieve manier hun eigen eet- en beweegpatroon onder de loep nemen. Ook rond de bus is van alles te doen. Zo is er een kookeiland en een podium met een op maat gesneden programma.

Bezoekers krijgen tips over hoe ze hun eet- en beweegpatroon kunnen verbeteren. Deze bus is een samenwerkingsproduct van NISB en het Voedingscentrum.