Gemeente Dordrecht


Persbericht

Groen en duurzaam Wielwijk in Dordrecht

Wielwijk staat op woensdag 14 mei geheel in het teken van de actiedag 'Groen en Duurzaam'. De jaarlijkse 'Groendag' rondom het Admiraalsplein in de wijk is al enkele jaren een bekende en goedbezochte activiteit. Dit jaar zal de gebruikelijke aandacht voor groen en woonomgeving worden uitgebreid met activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Energie op Maat
Bij duurzaamheid speelt ook het gedrag van mensen een grote rol. 'Energie op Maat' gaat de bewoners hierover informeren. Het project, dat eerder succesvol was in Oud Krispijn en Crabbehof, zal op 14 mei in Wielwijk van start gaan. Bewoners krijgen tijdens huisbezoeken advies over besparingsmogelijkheden. Ook worden er energiebesparende materialen aangeboden. Daarnaast worden er een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Scholen
Ook de kinderen van de basisscholen in Wielwijk zijn elk op hun eigen niveau aan het werk met duurzaamheid. Voor de jongste groepen zijn er speciale lespakketten samengesteld. De wat oudere leerlingen gaan zelf aan slag met zonnecellen om een bewegende zonnebloem te maken. De scholen sluiten het project 'Duurzaamheid' af tijdens de actiedag 'Groen en Duurzaam'.

Programma
Op het centraal gelegen Admiraalsplein zijn op 14 mei tal van activiteiten. Zo biedt het wijkterras alle Wielwijkers de gelegenheid om even lekker uit te blazen na een bezoek aan de informatie- en warenmarkt, zijn er plantjes te koop tegen zeer lage prijzen en kan de jeugd van Wielwijk zich vermaken op het springkussen. 's Avonds wordt er een 'walk-in' bioscoop (neem je eigen stoel mee!) georganiseerd door Solar Cinema; een mobiele bioscoop op zonne-energie. Hier zullen twee films worden vertoond: 'Wielwijk, een wijkportret' en een film met leuke bijdragen over duurzaamheid en energie besparende tips. De voorstelling start om 21.00 uur op het Admiraalsplein.




Gemeente Dordrecht