UEFA Cup Finale op bijzondere grasmat

08/05/2008 11:54

PR Newswire

DENDERMONDE, België, May 8 /PRNewswire/ --

- Technisch hoogstaand voetbal mogelijk dankzij kunstgrasvezels van Desso

De UEFA Cup Finale op 14 mei tussen Zenit St Petersburg en Rangers FC wordt gespeeld op een ingenieuze grasmat in het City of Manchester Stadium, de thuisbasis van Manchester City FC.

Meer dan 20 miljoen kunstgrasvezels beschermen het natuurgras, waardoor Manchester City beschikt over een veld in perfecte staat. Het versterkte natuurgrassysteem is een gepatenteerde technologie van Desso Sports Systems.

Ook het stadion is ontworpen volgens een uniek concept. Het werd gebouwd voor de Commonwealth Games van 2002 en daarna omgebouwd tot een voetbalstadion. Alle zitplaatsen in het stadion zijn overdekt, dankzij een speciale dakconstructie die door een innovatief kabelnetwerk wordt ondersteund. Het ontwerp van het stadion had consequenties voor het stadionveld. De gesloten hoeken en de constructie van het dak bemoeilijkten de luchtcirculatie en daarmee een goede grasgroei. Topclubs kunnen het zich sportief en commercieel niet meer veroorloven om wedstrijden te spelen op een veld van slechte kwaliteit. Daarom opteerde Manchester City FC voor het installeren van het Desso GrassMaster-systeem.

Dankzij het Desso GrassMaster systeem én de inspanningen van het onderhoudsteam, kunnen de UEFA Cup finalisten op een technisch perfecte grasmat spelen. Bovendien zijn dankzij dit systeem ook evenementen zoals popconcerten op de grasmat mogelijk, wat ook het rendement van het stadion ten goede komt.

In de Engelse Premier League spelen en trainen 13 van de 20 clubs, waaronder Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur, op een Desso-grasmat.

Einde persbericht

Achtergrondinfo


- Het Desso GrassMaster-systeem bestaat uit een natuurgrasmat waarin zo'n 20 miljoen kunstgrasvezels 20 cm diep in de grond worden geïnjecteerd door computergestuurde machines. Een ingenieus systeem waarbij de wortels van het natuurgras rond de kunstgrasvezels groeien en zo verankeren tot een stabiel en vlak veld, en dat het hele seizoen lang.


- Ook in de Nederlandse Eredivisie spelen 7 clubs op een Desso GrassMaster-veld, waaronder AZ Alkmaar en FC Utrecht.


- In de VS spelen NFL clubs zoals Denver Broncos, Pittsburgh Steelers, Philadelphia Eagles en Green Bay Packers op een Desso GrassMaster in hun stadion.


- Rosenborg (Noorwegen) speelt al sinds 1994 ononderbroken op dit systeem.


- Wereldwijd spelen en trainen meer dan 250 clubs op een Desso GrassMaster-systeem.

Over Desso Sports Systems

Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m2 kunstgras voor onder meer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het versterkte natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Desso Sports Systems heeft haar hoofdkantoor in Dendermonde en kantoren in heel Europa.

De onderneming maakt deel uit van Desso, bekend van
contracttapijt en tapijttegels voor onder andere kantoren, hotels en de luchtvaartindustrie. Klanten zijn onder meer ABN Amro, KLM, en Intercontinental Hotels and Resorts. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen EUR.

http://www.dessosports.com
Voor meer info: Desso Sports Systems: Wilna Albers, Marketing & Communication, walbers@desso.com tel +31-412-66-00-00 gsm +32-478-80-2003