Erasmus Universiteit Rotterdam

STAR-congres 'Sport is business'

Datum
Van: 14 mei 2008 10:00
Tot: 14 mei 2008 14:00

---

Locatie:
Jurriaanse Zaal, De Doelen

Sport is 'big business'


Sport is al lang veel meer dan vermaak alleen. Het speelt een rol in de strategie van allerlei ondernemingen. STAR, de studievereniging van de Rotterdam School of Management, Erasmus University, organiseert op woensdag 14 mei 2008 de conferentie `Sport is Business', over marketing en sport, de plaats van sport in onze huidige economie, en de plannen om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Met onder anderen Nils Vinberg (CEO Björn Borg), Frank Arnesen (directeur Sport, Chelsea FC), Barbara de Loor (voormalig schaatskampioene) en David Eades van BBC World als dagvoorzitter.

Het eerste deel van de conferentie richt zich op sportsponsoring en marketing. Bedrijven presenteren topsporters of teams als de belichaming van hun corporate brand en bedrijfscultuur. Waarom eigenlijk? En hoe doen ze dat? Wat zou de sport nog zijn zonder deze vorm van financiering? In het tweede deel gaat het over de rol van grootschalige sportevenementen als de Olympische Spelen in de huidige economie. Vooral met het zicht op de plannen van Nederland om zich kandidaat te stellen als gastland voor de Spelen van 2028.

Aan het eind van de conferentie kondigt Formula Zero, een nieuw wereldwijd racing initiatief, de datum en locatie van hun eerste race aan. Dit is de eerste keer dat de organisatie van Formula Zero met deze informatie naar buiten treedt.

Sprekers:

Nils Vinberg - CEO Björn Borg
Peer Swinkels - Mede-eigenaar van Bavaria en Marketing Directeur Henning Stiegenroth - Senior Vice President Sport Marketing Deutsche Telekom
Frank Arnesen - Directeur Sport, Chelase FC
André Bolhuis - Bestuurslid van NOC*NSF
Winy Maas - Landschapsarchitect van verschillende Olympische Steden Barbara de Loor - Voormalig Schaatser
Godert van Hardenbroek & Eelco Rietveld - Formula Zero Prof. Frank Go - Professor op RSM voor evenementen en toerisme Chairman of the Day; David Eades - Anchorman BBC World News