Gemeente Enschede

Fietsclinics in het kader van Meimaand Fietsmaand

Ed Wallinga en Hennie Kuiper geven startschot

De Meimaand is traditioneel fietsmaand in Nederland. Ter gelegenheid hiervan organiseert Stadsdeel Noord in samenwerking met de landelijke organisatie en de plaatselijke VVV op woensdagmiddag 14 mei aanstaande een aantal fietsclinics op de atb-route Buitenspoor Noord. De clinics starten om 13.30 uur op de sportvelden van LSV aan de Spolminkkamp 40 in Lonneker.

Om 13.30 uur verricht Ed Wallinga, wethouder Zorg & Welzijn, sport en integratie, samen met wielerlegende Hennie Kuiper het startschot voor de clinics voor kinderen en volwassenen.
De kinderen oefenen eerst op een bmx-parcours, dat op het terrein van LSV wordt opgebouwd. Nadat ze hier enige ervaring hebben opgedaan, wordt onder begeleiding een stukje van de mountainbikeroute Buitenspoor Noord afgelegd.
Bij voldoende belangstelling is er om 15.00 uur nog een tweede clinic.

De volwassenen fietsen na het startschot (een deel van) de vorig jaar geopende mountainbikeroute Buitenspoor Noord. Ze worden hierbij onder andere begeleid door Hennie Kuiper, die na afloop nog een boekje open doet over de geheimen van het mountainbiken.

Buitenspoor Noord, de nieuwe mountainbikeroute aan de noordkant van
Enschede, is vorig jaar officieel in gebruik genomen. Begin dit jaar is een nieuw tracé, met als bijzondere hindernis een stuk spoorrails als verwijzing naar het voormalige spoortracé Enschede-Oldenzaal, aan de route toegevoegd.

Kinderen en volwassenen die nog willen deelnemen aan één van beide clinics kunnen zich tot dinsdagmiddag 13 mei a.s. om 16.00 uur aanmelden bij Stadsdeelbeheer Noord, tel. 4818846 of e-mail stadsdeelbeheernoord@enschede.nl. Wacht niet te lang, want `vol is vol'.

9 mei 2008