Gemeente Enschede

Digitaal lokaal voor de wijk

In basisschool De Lipper in Velve-Lindenhof is een computerlokaal gerealiseerd. Dit lokaal wordt al volop gebruikt voor de lessen in De Lipper, maar wordt nu ook opengesteld voor de hele wijk. Daarom wordt op woensdag 14 mei een "open avond" gehouden.

Het computerlokaal in OBS De Lipper is gefinancierd door BASIS. Dat staat voor Brede Actieve Scholen In de Stadsdelen. Het doel van BASIS is om voor kinderen tot 16 jaar een verantwoorde daginvulling te bieden die verder gaat dan de reguliere schooltijden. De Lipper, De Kubus en Alifa gaan het digitaal lokaal zowel onder als na schooltijd gebruiken om kinderen wegwijs te maken in het virtuele leven. De kinderen kunnen onder andere hun digitaal rijbewijs halen.

De "open avond" wordt woensdag 14 mei gehouden in het digitaal lokaal in OBS De Lipper van 19.00 tot 21:00 uur. De voorzitter van de wijkraad Velve-Lindenhof, de heer G. Ansink, opent de avond op digitale wijze. De scholen laten tijdens deze avond zien hoe het lokaal gebruikt wordt tijdens de lessen. Alifa presenteert de activiteiten die op dit moment al gehouden worden en ook de toekomstige activiteiten. De Brede School maakt duidelijk welke rol ict/techniek in de Brede School Velve-Lindenhof heeft.

Het digitaal lokaal is er niet alleen voor de kinderen maar kan gebruikt worden door de hele wijk. Bijvoorbeeld voor cursussen voor volwassenen of voorlichtingsactiviteiten voor ouders. Wijkbewoners mogen ook zelf ideeën aandragen.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom bij de "open avond".

9 mei 2008