Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 14 mei

Fryslân, 14-05-2008 o Politieberichten van dinsdag 13 mei 07.00 uur t/m woensdag 14 mei 07.00 uur.

Drachten: politie onderzoekt diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte Mercedes Benz s 320 met kenteken 39-PZ-FF. De 40-jarige eigenaresse uit De Tike had haar auto maandagmiddag geparkeerd bij een autobedrijf aan De Kletten en vervolgens de sleutels gedeponeerd in een daarvoor bestemde brievenbus. Toen de vrouw de volgende dag contact opnam met het garagebedrijf bleek haar auto te zijn gestolen. De eigenaresse heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Siebengaweg. Tussen zaterdagmiddag en dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een lichtkoepel. Uit het pand werd een laptop weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 52-jarige inwoner van Sneek aangifte.

Terwispel: bestuurder bestelbus gewond na eenzijdig ongeval De politie heeft dinsdagochtend op de A7 een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 28-jarige bestuurder van een bestelbus uit Baarle Nassau gewond raakte. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam uiteindelijk met zijn bestelbus tot stilstand in een slot. Passerende automobilisten verleenden direct eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. De bestuurder werd door de hulpverleners uit het voertuig gehaald, waarna hij door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter werd gestabiliseerd. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Veenklooster: fietser en bromfietser gewond na aanrijding De politie heeft dinsdagmiddag op de Keningswei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 63-jarige fietser uit Gytsjerk en een 19-jarige bromfietser uit Dokkum gewond raakten. De bromfietser reed door de fietstunnel en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. De bestuurder kon nog net een andere fietser ontwijken, maar botste vervolgens frontaal op de 63-jarige fietser. De twee kwamen hierbij ten val en liepen letsel. Beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wons A7: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 nabij Wons het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Breda ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde met 181 kilometer per uur een snelheidscontrole met de lasergun. Na een stopteken werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: brand in verzorgingstehuis
De politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een verzorgingstehuis aan de Timothee. In één de van de appartementen had een wasmachine vlam gevat. De 76-jarige bewoner had hierbij rook ingeademd en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Met behulp van het personeel werden alle bewoners van het verzorgingstehuis geëvacueerd. De brandweer had het vuur snel onder controle, waarna alle bewoners weer terug naar huis konden.

Heerenveen: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmiddag in een pand in de Vermaningsteeg een hennepkwekerij ontmanteld. Na een tip werd besloten om een nader onderzoek in te stellen. Op de beneden verdieping vonden de agenten een hennepkwekerij met 90 hennepplanten en een rek met ruim 200 hennepstekjes. De apparatuur, de planten en de stekjes werden inbeslaggenomen. De stroom werd niet illegaal afgetapt. De huurders van het pand, twee 23-jarige inwoners van Heerenveen, werden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de twee het bureau verlaten.

Een deel van de hennepplanten

De kwekerij met de planten

Leeuwarden: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagavond op de Borniastraat een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 43-jarige automobiliste uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw reed met haar auto achteruit en raakte daarbij een muur. De bestuurster liep hierbij letsel op aan haar nek en rug. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Drachten: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Berglaan een 49-jarige automobiliste uit Drachten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten hadden het vermoeden dat de bestuurster onder invloed van alcohol haar voertuig bestuurde. Ze werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de vrouw 685 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd. Nadat de vrouw het bureau had verlaten werd ze na 25 minuten wederom op de Berglaan betrapt op het rijden onder invloed. Ondanks haar rijverbod was ze toch in de auto gestapt. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd wederom proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in samenwerking met de eigenaar van winkel een 27-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van vernieling. De eigenaar van de winkel zag op zijn camerasysteem dat de man een ruit van zijn winkelpand aan de Strobossersteeg had vernield. De vernieler werd door hem achterhaald en aangehouden. Inmiddels was de politie via 1-1-2 gewaarschuwd. De verdachte werd overgedragen aan de agenten, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.