Gemeente Tiel


Tiel gaat ondergronds

Inwoners van de Tielse binnenstad kunnen vanaf november hun afval niet meer aanbieden in huisvuilzakken en oud papier niet meer aan de kant van de straat. Zij gaan gebruik maken van ondergrondse afvalcontainers. Om de toekomstige gebruikers hierover nader te informeren, organiseert de gemeente Tiel in samenwerking met Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) een informatieavond op maandag 19 mei in de raadzaal van het stadhuis.

Locaties
In de periode van 4 juli 2008 tot en met 31 oktober 2008 werkt AVRI, in nauwe samenwerking met de gemeente Tiel, aan de plaatsing van 36 ondergrondse afvalcontainers op 25 verschillende locaties in de binnenstad van Tiel. 28 containers zijn bedoeld voor huisvuilzakken met restafval. Daarnaast komen er zes papiercontainers, één glascontainer en één container voor textiel. De gemeente heeft de locaties uitgekozen op basis van beschikbare ruimte, loopafstand en de al bestaande locaties voor glas-, papier- en textielafval.
* Santwijcksepoort

* Varkensmarkt

* Markt

* Plein

* Tolhuisstraat

* Koninginnestraat

* Westluidensestraat

* Korte Nieuw Steeg

* Waterstraat

* Ambtmanstraat

* St.Agnietenstraat

* Achterweg

* Oliemolenwal

* Gasthuisstraat

* Ambtmanstraat

* 1e Achterstraat

* Binnenmolenstraat

* St.Walburgkerkpad

* Kalverbos

* Hoogeinde

* Oude haven

* Zoutkeetstraatje

* Seniorencomplex De Brug

* Koninginnestraat

Bedrijfsafval ook ondergronds
In de binnenstad staan nu diverse afvalcontainers van bedrijven permanent op straat. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat bedrijven niet genoeg ruimte hebben om hun afvalcontainers op het eigen terrein te plaatsen. Deze afvalcontainers ontsieren echter de openbare ruimte en veroorzaken hinder en stankoverlast. Daarom wil de gemeente Tiel het plaatsen van afvalcontainers in de openbare ruimte buiten ledigingstijden om gaan verbieden. Als mogelijk alternatief kunnen ondernemers ook gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers.

Ondergronds voor een nette en schone binnenstad Tiel gaat over op ondergrondse afvalinzameling om het stadsgezicht te verfraaien en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Met de komst van de ondergrondse afvalcontainers, verdwijnen huisvuilzakken en bovengrondse afvalcontainers uit het straatbeeld. Dat betekent minder overlast van zwerfvuil, stank en ongedierte. Daarnaast zorgt ondergrondse inzameling voor een verbetering van de arbeidsomstandigheden van het AVRI inzamelpersoneel en is er sprake van efficiencyverbetering van de afvalinzameling.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 19 mei 2008 in de raadzaal van het stadhuis, krijgen aanwezigen uitgebreide informatie over de locaties van de ondergrondse afvalcontainers en het gebruik ervan. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ondernemers zijn welkom van 18.15 tot 19.15 uur en inwoners van 19.30 tot 21.00 uur.

Lees meer over ondergrondse afvalcontainers binnenstad.

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2008