Provincie Utrecht

Feestelijke (her)opening parken Schoonoord en Nuova

14-5-2008 -

Op dinsdag 13 mei 2008 heeft de officiële (her)opening van de parken van de buitenplaatsen Schoonoord en Nuova in Zeist plaatsgevonden. Schoonoord en Nuova maken deel uit van de Stichtse Lustwarande. Dit is een lint van buitenplaatsen en landgoederen van De Bilt tot Rhenen. De buitenplaatsen Schoonoord en Nuova hebben veel historische waarde en zijn dankzij de recente herinrichting tevens vertrekpunt geworden voor een wandeling langs de Stichtse Lustwarande.

De initiatiefnemers voor de herinrichting waren het Wereld Natuur Fonds en de gemeente Zeist. Dankzij de herinrichting zijn de landgoederen opgeknapt en is de kwaliteit van de Utrechtseweg (N225) en de Driebergseweg in Zeist verbeterd. De concrete werkzaamheden bestonden uit het verbeteren van de inrichting van het groen rond de kruising Utrechtseweg/Driebergseweg, het opknappen van de landgoederen en de buitenplaatsen Schoonoord en Nuova en restauratie van de oorspronkelijke padenstructuur en oude sierelementen van de parken.

Het Landgoed Schoonoord is eigendom van Stichting Het Utrechts Landschap (circa 95%) en de gemeente Zeist (circa 5%). Het Wereld Natuur Fonds is gevestigd op het landgoed en vervulde initiërende en begeleidende taken in dit project en hield zich tevens bezig met projectmanagement.

De herinrichting van Schoonoord en Nuova is mogelijk gemaakt door financiële subsidie van de provincie Utrecht vanuit het project Stichtse Lustwarande. Daarnaast is de herinrichting financieel ondersteund door Stichting Louisa van der Velden en ABN-AMRO Private Banking. De betrokken partijen bij het project waren: Wereld Natuur Fonds, Werkgroep Zeist-West, Stichting Milieuzorg Zeist, Gemeente Zeist, Scholengemeenschap Schoonoord, Het Utrechts Landschap en de provincie Utrecht.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 - 258 3207