Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

'De Hoeksteen' tijdelijke trouwlocatie in Coevorden

`De Hoeksteen', het ontmoetingscentrum bij de Gereformeerde Kerk in Coevorden, is de alternatieve trouwlocatie voor het Kasteel. Vanaf 1 september kan het Kasteel tijdelijk niet meer worden gebruikt voor het sluiten van huwelijken, vanwege de verbouwing tot Chateauhotel Coevorden. Het gebouw wordt hiervoor in erfpacht overgedragen aan Wijland Beheer. Uit vijf voorgestelde alternatieven is De Hoeksteen als meest bruikbare locatie uit de bus gekomen.

Om voor het Kasteel een goed alternatief te kiezen, zijn vier criteria geformuleerd: onbeperkte beschikbaarheid, toegankelijkheid, entourage en kosten. Onderzocht zijn het gebouw van het Waterschap Velt en Vecht, de Nederlandse Hervormde Kerk, de voormalige synagoge, het museum in het Arsenaal en De Hoeksteen. De Hoeksteen scoorde het beste.

Sleen
Naast het Kasteel is het voormalige gemeentehuis in Sleen ook een vaste trouwlocatie in de gemeente. Daarnaast kiezen aanstaande echtparen steeds vaker voor bijzondere locaties om hun huwelijk te laten voltrekken. Per jaar wijst het college ongeveer vijftien keer een alternatieve locatie aan als trouwlocatie. Hiervoor moeten paren apart toestemming vragen en er zijn extra kosten ( EUR 163,75) aan verbonden.

Hof van Coevorden
Tot nu toe zijn er nog geen huwelijken geboekt vanaf 1 september in de stad Coevorden. Vanaf het moment van oplevering van het nieuwe gemeentehuis Hof van Coevorden aan de Markt kan daar ook worden getrouwd. Het Kasteel blijft een trouwlocatie na de oplevering van het Chateauhotel Coevorden.