Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Schoonmaakactie met leerlingen basisscholen

In april hielden studenten van Hogeschool InHolland een schoonmaakactie samen met leerlingen van de basisscholen Zonnehoek, Dialoog en Johan Bogermanschool.

Verbetering omgeving
De studenten maken deel uit van het projectteam Onverklaarbaar Bewoond, verbonden aan Projectenbureau Het Jonge Noorden op Zuid. Ze voeren activiteiten uit ter verbetering van de Strevelsweg en Boulevard Zuid.

Uitstraling buurt
Met de schoonmaakactie wilden de studenten de uitstraling van de buurt verbeteren en kinderen bewust maken over het belang van een schone buurt. En ook hoe met afval moet worden omgegaan. Dit geldt evenzeer ook voor ondernemers. Roteb zorgde bij deze actie voor prikkers, handschoenen, bezems en vuilniszakken.

Enthousiast
De leerlingen van de basisscholen waren erg enthousiast en deden ijverig hun best. Eerst werden de nabijgelegen pleinen schoongemaakt en vervolgens kwam iedereen bij elkaar op het Stichtseplein.

Cheques
Na afloop kregen de scholen kleurrijke cheques van 25 euro uitgereikt. Hiermee mogen de leerlingen zelf iets kopen ter verfraaiing van hun klaslokaal.