'Pakken' grootste ergernis bij verhuizing

14/05/2008 09:37

The Choice B.V.

Het in- en uitpakken vormt veruit de grootste ergernis bij verhuizen. Van alle Nederlanders ergert één op de drie zich hieraan. We kijken hierbij nog meer op tegen het inpakken, dan tegen het uitpakken. Dit blijkt uit het pilotonderzoek van de Nationale Verhuis Monitor, het grootste continu verhuisonderzoek van Nederland van marktonderzoekbureau The Choice uit Amsterdam.

De volledige top 10 van Verhuisergernissen ziet er als volgt uit:


1 Inpakken (33%)

2 Uitpakken (17%)

3 Rommel, chaos (17%)

4 Schade (17%)

5 Sjouwen, vervoeren (11%)

6 Omzetten nutsbedrijven (10%)

7 Adreswijzigingen (8%)

8 Opknappen huis (8%)

9 Stress, drukte, vermoeidheid (7%)

10 Administratieve rompslomp, geregel (7%)

Eén op de drie Nederlanders verhuist in chaos. Vooral bij jongeren tot 24 jaar verloopt de verhuizing naar eigen zeggen als een chaotische veldslag. "Gemiddeld verhuizen we acht keer in ons leven. Deze groep lijkt nog niet goed in te kunnen schatten wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Het gevolg is dat weinig is voorbereid of geregeld en veel pas op het laatste moment gebeurt", aldus Arno van Welzen van The Choice Marktonderzoek & Advies.

Hulp van een BN'er
Op de vraag welke bekende Nederlander men het liefst zou willen zien komen helpen, eindigen Gordon, Wendy van Dijk en Dennis van der Geest gezamenlijk als eerste. Gordon blijkt vooral populair bij lager opgeleiden, terwijl Dennis van der Geest vooral als welkome hulp wordt gezien door hoger opgeleiden. Wendy van Dijk is bij alle lagen van de bevolking een even graag geziene gast bij een verhuizing. Andere bekende Nederlanders die genoemd worden, zijn André van Duin, Gerard Joling, Paul de Leeuw en Jan-Peter Balkenende. Onze premier wordt door 3% genoemd als de persoon die mag komen helpen bij een verhuizing.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.thechoice.nl