Chatten met professionele hulpverleners over examenstress

14/05/2008 10:19

Stichting Korrelatie

Eén op de vier jongeren heeft last van examenstress

Utrecht - Question-zone.nl geeft dit jaar extra aandacht aan eindexamenstress. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 24% van alle eindexamenleerlingen in Nederland last heeft van examenvrees, een speciale vorm van faalangst. Rond examentijd stellen jongeren jaarlijks verschillende vragen over examenstress aan de hulpverleners bij question-zone.nl. Een probleem dat vaak vrij eenvoudig op te lossen is. Jongeren kunnen op Question-zone.nl namelijk gratis chatten en mailen met professionele hulpverleners, of bellen naar 0900-1450 (30ct p/m). Ze krijgen dan persoonlijk advies over hoe ze in deze periode met de stress om moeten gaan.

Persoonlijk advies beste hulpmiddel
De oplossing kan wel per persoon verschillend zijn. Persoonlijk advies is daarom belangrijk', aldus Leida van den Berg, directeur van Stichting Korrelatie. 'De ene jongere heeft baat bij ademhalingsoefeningen en de andere is al geholpen bij het dragen van een geluksketting.' 'Er met iemand over praten kan opluchten en er voor zorgen dat je minder gespannen bent.'

Profiel QUESTION-ZONE.NL
QUESTION-ZONE.NL, een initiatief van Stichting Korrelatie, is dé online zone waar jongeren ieder probleem anoniem kunnen voorleggen. Dat doen ze via de chat, mail of per telefoon. Via één centraal punt krijgen ze gratis professioneel advies en hulp van de hulpverleners van Stichting Korrelatie: Sinds de start van Question-Zone.nl, oktober 2007 is er een stijging van 150% van jongeren, die contact zoeken met Korrelatie. Jongeren geven aan na de chat weer verder te kunnen en komen soms terug voor een vervolg op de chat.

Profiel Stichting Korrelatie
Stichting Korrelatie vervult in Nederland al ruim 43 jaar een belangrijke rol in psychosociale hulpverlening. De dienstverlening van Korrelatie onderscheidt zich ondermeer door de toegankelijkheid en de kwaliteit van de hulpverlening. De medewerkers van Korrelatie zijn professionals met een relevante academische of HBO opleiding. Zij begeleiden cliënten via telefoon, e-mail of chat.





http://www.question-zone.nl