Lysias Consulting Group wordt lid ROA

14/05/2008 10:47

Pertinent Produkties

Gorinchem, 14 mei 2008 - Lysias Consulting Group is als lid toegetreden tot de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA). Het in Amersfoort gevestigde Lysias werd in 2000 opgericht en telt ruim 30 medewerkers. Het middelgrote adviesbureau richt zich onder meer op hoogwaardig beleidsadvies, organisatieontwikkeling en interim management in de publieke sector.

Met de komst van Lysias stijgt het aantal ROA-leden tot 23. Deze hoog geprofessionaliseerde Nederlandse organisatie-adviesbureaus hebben samen ruim 4100 adviseurs. De ROA-gedragscode is begin dit jaar herzien en aangescherpt. Ook het daaruit voortvloeiende tuchtrecht werd aangepast. Er zijn vijf algemene uitgangspunten benoemd die het gedrag en de praktijkuitoefening van de leden bepalen: (des)kundigheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, professionele onafhankelijkheid en collegialiteit.

Lysias onderschrijft deze uitgangspunten ten volle. "De ROA gaat er terecht van uit dat zowel de bureaus als hun individuele adviseurs aanspreekbaar dienen te zijn op de geleverde prestaties. Het is goed dat de lat binnen onze branche bewust hoog wordt gelegd. Daarom zijn wij toegetreden tot de ROA", aldus directeur Ben Koopman van Lysias.