Persberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 14-05-2008

Bejaarde vrouw beroofd

SOEST Een bejaarde vrouw werd in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei van haar tas beroofd.

Rond 03.20 uur parkeerde een 84-jarige vrouw uit Soest haar auto op de Inspecteur Schreuderlaan. Zij stapte uit de auto en had haar tas onder haar arm. Plotseling voelde zij dat haar tas onder haar arm werd weggetrokken. Vervolgens zag zij een man met haar tas wegrennen in de richting van de Wilgenblik. Kort daarna hoorde zij bij de kruising van de Beek en Daalselaan met de Wilgenblik een auto wegrijden. Vervolgens zag zij een donkergekleurde klein model auto over de Burgemeester Grothestraat in de richting van de Amsterdamsestraatweg rijden.

De verdachte was een persoon van ongeveer 1.70 meter met een slank postuur. Hij had donkere kleding aan.

Aan getuigen van de beroving of aan mensen die de auto met daarin de verdachte hebben zien wegrijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Alcohol

SOEST Een automobilist werd in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 01.45 uur werd een 45-jarige automobilist uit Soest op de Nieuweweg gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Soester 260 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 13 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur een snelheidscontrole op de Vrijheidsweg gehouden. Zestien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid en werden bekeurd. De hoogste snelheid was 75 km/u.