Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 14-05-2008

Vrouw mishandeld

VEENENDAAL Een vrouw werd op dinsdag 13 mei door een man mishandeld. De man werd even later aangehouden.

Rond 19.00 uur bevond een agent zich in zijn vrije tijd in het winkelcentrum Ellekoot. Daar werd hij aangesproken door de eigenaar van een horecagelegenheid. Hij verzocht de agent mee te lopen naar zijn gelegenheid, omdat daar een jonge vrouw zat die zojuist was mishandeld.

De agent sprak met de vrouw, 19 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal. Zij verklaarde zojuist te zijn mishandeld door haar ex-vriend. Die had haar op straat geschopt en geslagen. De agent belde met de politiemeldkamer en gaf een signalement van de verdachte door. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de verdachte op de Slagvink/Zebravink lopen. Hij vluchtte een brandgang in, maar kon na een korte sprint door een agent worden aangehouden. De verdachte, een 18-jarige man uit Zaandam, werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen: mishandeling

VEENENDAAL Op maandagavond 12 mei is een 43-jarige inwoonster van Veenendaal mishandeld en liep hierbij letsel op.

Omstreeks 19:45 uur kreeg de politie de melding van het slachtoffer dat zij was mishandeld op straat. Dit vond plaats aan de Pollux. Zij liep hierbij letsel op aan haar gezicht.

Vermoedelijk licht de aanleiding in de relationele sfeer. De politie heeft zaak in onderzoek. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.