Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 14-05-2008

Verdachte bij brand aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft dinsdag een 32-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die zich verdacht ophield bij een beginnende brand aan het Dukatenburg. Omstreeks 01.10 uur reden surveillerende agenten op de Batenburg en zagen rookontwikkeling bij een vuilcontainer. Ze namen poolshoogte en zagen naast de container een man staan die probeerde uit te leggen wat hij naast de container deed. Een getuige had de man al enige tijd bij de container zien staan. De agenten vertrouwden het niet en hielden de 32-jarige man aan. Hij is ingesloten voor onderzoek. De container vatte tijdens het gesprek vlam en werd geblust.

Te jong

NIEUWEGEIN Een beveiligingsbeambte van een coffeeshop heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Montfoort overgedragen aan de politie toen hij constateerde dat de jongen met een vals identiteitsbewijs binnen zat. De politie werd omstreeks 14.05 uur gebeld en hield de jongen aan voor oplichting. Hij had het rijbewijs van een kennis gebruikt. Hij is verhoord en weer in vrijheid gesteld. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bepaald welke straf de jongen krijgt.

Hennepkwekerij

VIANEN Aan het de Clarissenhof is dinsdag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie ontving informatie over een mogelijke kwekerij en stelde een onderzoek in. In een woning was een kwekerij met ongeveer 150 plantjes ingericht. Alle plantjes en apparatuur zijn in beslag genomen. Er werd diefstal van stroom geconstateerd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.