Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 14-05-2008

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de busbaan Parkwijk vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Rond 13.40 uur reed een 14-jarig meisje uit Utrecht met haar fiets vanuit de richting van de Melissekade en wilde rechtaf de busbaan Transwijk oversteken. Op dat moment werd zij aan de rechterkant aangereden door een 16-jarige jongen uit De Meern op zijn snorfiets. Door de aanrijding kwamen beiden ten val en raakte het meisje gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdag 13 mei omstreeks 23.30 uur een man aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol.

De aanleiding van de blaastest was een kleine aanrijding met een andere auto op het Eykmanplein. De bestuurder van de andere auto belde de politie. Op het bureau wees de ademanalyse van de 30-jarie Utrechter 660 ug/l uit. Tevens verklaarde de verdachte ook onder invloed te zijn van een softdrugs. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt, ook is hierbij zijn rijbewijs ingenomen.

Te jong om te rijden

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Breda is op woensdagochtend 14 mei betrapt tijdens een autoritje. De minderjarige bestuurder reed rond 03.45 uur met een 18-jarige bijrijder over de Europalaan toen zij werden staande gehouden. Omdat de bestuurder nog niet de leeftijd had bereikt om in het bezit te kunnen zijn van een rijbewijs en geen legitimatie kon tonen, is hij meegebracht naar het bureau. Hier bleek dat de jongen zonder toestemming de auto van een familielid had meegenomen.

Geen ID

UTRECHT Agenten zijn woensdag 14 mei op verzoek van de meldkamer een kijkje gaan nemen om de Rapenburchdreef, alwaar in een auto zou worden ingebroken. Toen de agenten omstreeks 02.30 uur ter plaatse arriveerde, troffen zij echter geen auto-inbrekers. Wat zij wel troffen waren vier personen in een auto die drugs tot zich namen. Drie van de inzittende konden de agenten geen identiteitbewijs tonen en zijn naar het bureau meegenomen voor een identiteitsonderzoek.

Verkeersongeval

UTRECHT Op het kruispunt van de Utrechtseweg met t Zand heeft op dinsdag 13 mei rond 18.35 uur een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een snorfietser. De man in de personenauto, een 48-jarige man uit De Meern, verleende geen voorrang aan de van rechts komende snorfietser. De man op de snorfiets, een 18 jarige Woerdenaar, kon de automobilist niet meer ontwijken en kwam ten val. Een ambulance heeft de Woerdenaar, die onder de schaafwonden zat, meegenomen naar het Oudenrijn Ziekenhuis.

Snelheidscontroles

UTRECHT Het verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht heeft 13 mei twee snelheidcontroles gehouden in Utrecht. Op de Malibaan werden tussen 14.00 uur en 17.00 uur 1242 voertuigen gecontroleerd. Door middel van radarcontrole werden hierbij 386 overtredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u waar slechts 50 km/u is toegestaan. De tweede snelheidscontrole werd gehouden aan de Universiteitsweg waar tussen 14.30 uur en 16.15 uur 665 voertuigen gemeten werden. Ook hier is een maximaal toegestane snelheid 50 km/u. 134 Bestuurders hielden zich niet aan deze snelheid, waarbij de hoogst gemeten snelheid 74 km/u bedroeg.