KNHS


Vijf ruiters voldoen aan FEI-norm voor WK Reining 14 mei 2008

Zaterdag 10 mei hebben weer twee reiningruiters uit de centrale trainingsgroep van bondscoach De Jonge voldaan aan de FEI-norm voor deelname aan het komende WK in Manerbio.

In het Franse Mooslargue werd een CRI* gereden. Henri Wijdeven (B-kaderlid) haalde met zijn eigen paard Royal del Cielo een score van 137,5. De hengst had wat moeite met de lengte van de bak in zijn rundowns maar leverde verder de beoogde score die hoger dan 136 moest zijn. Ernst Claassen deed het met Frosty Zip Olena (eigendom Bart Jacobs) nog iets beter met een score van 141,5. "Ondanks een penalty voor een late galopwissel voelde het verder goed", aldus Claassen. De wedstrijd in Mooslargue was de tweede keer dat de combinatie samen in de ring trad; in Schijndel werd eind april een keurige 140 score behaald.

Met dit resultaat hebben inmiddels vijf ruiters voldaan aan de FEI-norm voor deelname: Rieky Young (A-kader), Henri Wijdeven (B-kader), Ton de Rooij, Willem loomans en Ernst Claassen. Andere ruiters uit de centrale trainingsgroep doen later deze maand of in juni nog een poging zich te kwalificeren. Voldoen aan de FEI-norm is een voorwaarde maar geen garantie voor opname in een Nederlands reining team voor Manerbio. De combinaties dienen voldoende constant en op voldoende niveau te presteren om voor selectie in aanmerking te komen. De ontwikkeling in de groep ruiters laat een positieve richting zien.