Gemeente Laren


Laren trots op voorbeeldige burgers!

In Laren zijn ter gelegenheid van Koninginnedag 2008 de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Roest tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 25 april vanaf 10.00 uur in Singer Laren.

De gedecoreerden


1. De heer Johannes Ferdinand Weiss geb. 29-04-1932 (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Weiss heeft zich gedurende 40 jaar ingezet als mede-oprichter en bestuurslid van Tennisclub 't Laer en vrijwilliger voor Tafeltje Dekje, bridgeclub Blaercom, bewoners verzorgingshuis Johanneshove, oudercommissies.


2. De heer Johannes Jozes van Hemert geb. 7-08-1942 (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) De heer van Hemert heeft zich gedurende lange tijd ingespannen o.a. als Lid en voorzitter van de Raad van Toezicht Gezondheidsinstellingen, voorzitter sponsorcommissie Tennisclub 't Laer, voorbereiding oprichting Golfclub te Eemnes, organisatie activiteiten voetbalvereniging LFC te Laren, voorzitter Stichting Mabalone, ouderraad Scholengemeenschap Laar & Berg.


3. De heer Joseph Pieter Maria Meulenkamp geb. 9-05-1941 (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Meulenkamp heeft zich sinds 1968 ingezet o.a. als raadslid carnavalsvereniging "De Geitenbreiers", bestuurder Stichting Parcival en Lid van de Raad van Commissarissen/voorzitter Woningbouwvereniging van Erfgooiers.


4. Mevrouw Marjolijn Maria Elisabeth Julia Schiffers geb. 4-04-1945 (Lid in de Oranje van Oranje-Nassau) Mevrouw Schiffers heeft zich 20 jaar ingezet als vrijwilligster bij Gooise Academie voor Beeldende Kunsten en Bestuurslid Stichting Atelierroute Laren.


5. Mevrouw Hendrika Josefina Straver-Bouwman geb. 24-03-1937 (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw Straver heeft zich gedurende 25 jaar, tot eind 2006 onbaatzuchtig ingezet als vrijwilligster Stichtse Hof Laren, verkoopster Wereldwinkel Laren en diverse andere vrijwillige functies.


6. De heer Lambertus Cornelis Gerardus Straver geb. 22-08-1932 (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Straver zette zich vanaf 1963 in voor de samenleving o.a. als collectant Parochie Sint Jan de Goede Herder, Penningmeester Stichting Zonnebloem Laren-Blaricum en chauffeur Tafeltje Dekje.


7. Mevrouw Elisabeth Johanna Maria Horst- Sterk, geb. 25-08-1940 (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw Horst heeft als vrijwilligster bij Sportvereniging Laren '99 en de Parochie Sint Jan de Goede Herder veel gevoel en draagkracht voor de samenleving betoond. in een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en functies.


8. De heer Maarten Noordzij, geb. 24-11-1956, Stationsweg 6, 1251 KC Laren (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) De heer Noordzij is bestuurslid van de Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife. Hij heeft zich bijzonder voor de samenleving ingezet door twee herdenkingsbijeenkomsten en een monument te organiseren voor de vliegramp in 1977 die 248 mensen het leven kostte.

De heer M. Noordzij ontving zijn onderscheiding in Den Haag ten kantore van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat uit handen van de minister de heer C. Eurlings.