Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 14-05-2008

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 25-jarige man uit Assen aangehouden aan de Thorbeckelaan wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 285 ugl. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod. (BPS 08-135892)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf
EMMEN De politie onderzoekt een inbraak bij een dierenspeciaalzaak aan de Alerderbrink. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen maandag 11.00 uur en dinsdag 9.30 uur. Er zijn onder meer benches, kattebakken en diverse soorten hondenvoer weggenomen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 08-135650)

Uitslaande brand in woning
COEVORDEN Dinsdagmorgen was er rond 11.30 uur een uitslaande brand aan de Schaepmanstraat. De brandweer kreeg de brand uiteindelijk onder controle, maar er ontstond veel schade. In de woning waren geen personen aanwezig. Wel is een vogel door de rook gestikt. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. (BPS 08-135746)

Hennepkwekerij aangetroffen in uitgebrande loods SCHOONEBEEK Brandweermensen troffen dinsdagavond een hennepkwekerij aan in de uitgebrande loods aan de Klaverakker. De kwekerij werd aangetroffen toen de brand eenmaal onder controle was. Het is nog niet bekend hoe groot de kwekerij was en wie de eigenaar is. De politie doet hier onderzoek naar. De Forensiche Opsporing Techniek zal woensdag sporenonderzoek verrichten om de oorzaak van de brand te achterhalen. De brand ontstond dinsdagavond rond 17.30 uur. Niemand raakte gewond. (BPS 08-135871)

Automobilist botst op motor

ASSEN Dinsdagmorgen is op de Europaweg-Noord een 62-jarige automobilist uit Gieten tegen een 31-jarige motorrijder uit Gieten gebotst. De automobilist reed over de Europaweg-Noord komende uit zuidelijke richting. Voor hem reed de motorrijder en een 41-jarige automobilist uit Assen die beide snelheid minderden in verband met het stilstaand verkeer voor hen. De automobilist uit Gieten werd mogelijk verblind door de schittering van de zon. Hij botste vervolgens met een snelheid van 30 km/uur tegen de motorrijder die tegen het voertuig van de man uit Assen botste. De motorrijder ging onderuit. Hij is voor nader onderzoek meegenomen naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-135603)

Politie controleert op verkeersregels

ASSEN Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Dr. A.F. Philipsweg een verkeercontrole gehouden. Daarbij is er één bekeuring uitgeschreven voor het onjuist voeren van een kentekenplaat en drie bekeuringen omdat de hulpkoppeling van een voertuig niet op de vereiste wijze was aangebracht. (08-135803)

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een roodlicht controle gehouden op de Griendtsveenweg. In een uur tijd waren er acht mensen die niet stopten voor het rode verkeerslicht. Zij hebben hiervoor een bekeuring ontvangen. (08-135814)

MEPPEL Op de Hoogeveenseweg heeft de politie dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij is drie maal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, drie keer voor niet handsfree bellen en één maal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. (08-135855)

HUIS TER HEIDE Dinsdagmorgen heeft de politie op de Norgervaart gecontroleerd op snelheid. De toegestane snelheid op deze weg is 80 km/uur. Van de 3880 passanten deze morgen waren er 622 in overtreding. Zij zullen allen een bekeuring thuis ontvangen. (08-135759)

EMMER COMPASCUUM Op de Kanaal A NZ en de Runde heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 250 voertuigen hadden 4 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/uur overschreden. Zij zijn hiervoor bekeurd. (08-135765)

RUINEN Dinsdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op N375, de Kerkweg en de Defensieweg. In totaal zijn er 770 blaastesten afgenomen. Een 34-jarige man uit Havelte bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 510 ugl, wat neerkomt op een promillage van 1,15. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Tevens zijn er tijdens deze controle twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, één maal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één maal voor het negeren van de verplichte rijrichting. (08-135745)

Man steelt navigatiesysteem

EELDERWOLDE Dinsdagavond is er een navigatiesysteem uit een auto van 33-jarige vrouw uit Eelderwolde gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Albertina Beerlinglaan. De vrouw zag dat de ruit van de auto was ingeslagen en het navigatiesysteem was weggenomen. Hierop is een kennis van de vrouw op zoek gegaan naar de dader. Toen de man de mogelijke dader signaleerde, heeft hij hem staande gehouden. Vervolgens pakte de verdachte een mes en bedreigde hiermee de man. De verdachte ging er op de fiets vandoor. Het signalement van de man luidt als volgt: mogelijk tussen de 20 en de 30 jaar oud, 1.85 meter lang, spitse neus, uitpuilende ogen en kort stekelig donkerblond haar. Hij droeg die dag een grijze trui met capuchon, welke hij later weggooide, en een grijze spijkerbroek met letters op de achterbroekzak. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (08-135862)

Oorbellen komen meisje duur te staan

EMMEN - Een 15-jarig meisje uit Schoonebeek wilde dinsdagmiddag bij een winkel aan het Monderiaanplein oorbellen meenemen zonder te betalen. Het meisje werd betrapt en vervolgens aangehouden voor winkeldiefstal. Zij gaat het Halt-traject in. (08-135703)

Controle visserijwet

ASSEN Dinsdag heeft de politie een controle uitgevoerd in het kader van de visserijwet. Aan de Vredeveldsweg en de Alexander Dubcekweg zijn in totaal 13 mensen gecontroleerd. Eén van hen bleek te vissen zonder een vispas. De 19-jarige man uit Assen kreeg een boete van 90 euro. (08-135880)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema 0592 451280.