Gemeente Langedijk


14 mei 2008

Opening VVV agentschap

Op toeristisch gebied heeft Langedijk veel te bieden. De karakteristieke lintbebouwing, de monumentale gebouwen, de waterlopen en doorzichten over water vanaf de Dorpsstraat en natuurlijk het Oosterdelgebied staan garant voor vele mooie momenten. Voor bezoekers van buitenaf zijn de mooie plekjes niet gemakkelijk te vinden. Wat ontbrak in Langedijk was een plek waar de bezoeker een keuze kan maken en vragen kan stellen. Met de opening van een VVV-agentschap in de Broekerveiling wordt die mogelijkheid geboden. Bezoekers van Langedijk, maar ook inwoners van Langedijk kunnen hier terecht.

Corina de Haas bemant in museum Broekerveiling de ontvangstbalie. Zij heeft vaak als eerste contact met bezoekers aan de Broekerveiling. Daarom komen er ongelofelijk veel vragen haar kant op. Vragen over vaarroutes in Langedijk, over openingstijden van musea, of er wandel- en fietsroutes beschikbaar zijn, en zo kan ze nog wel even doorgaan. Ze is blij met de komst van het VVV-agentschap in haar museum. Corina: "Het voegt echt iets toe. We kunnen nu de vragen van mensen beter beantwoorden. Er was bijvoorbeeld heel veel vraag naar fietsroutes. Aan die vraag kunnen we nu voldoen."

Waarvoor kunnen mensen terecht bij het VVV-agentschap?

"Toeristen én inwoners van Langedijk kunnen bij ons terecht voor folders, plattegronden, wandel- en fietsroutes en VVV irischeques," aldus Corina. "Met onze informatiezuil kunnen mensen veel informatie vinden op de internetsite van de VVV. Het verschil tussen een VVV-kantoor en een VVV-agentschap is dat ons assortiment niet zo uitgebreid is. Men kan bij ons bijvoorbeeld niet terecht voor het boeken van dagtochten of arrangementen. Mensen kunnen bij de informatiezuil wel die informatie vinden, maar moeten zelf vervolgens telefonisch boeken." Overigens biedt het assortiment niet alleen specifiek Langedijker informatie aan. Ook voor fiets- en wandelroutes in de kustgemeentes en de rest van de regio kan men er terecht, net als voor informatie over vaarroutes in Noord-Holland.

Wanneer is het VVV-agentschap geopend?

Het VVV-agentschap in Museum Broeker Veiling is tot en met 31 oktober 2008 geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur - 17.00 uur en zondag van 11.00 uur - 17.00 uur. Bij het winkeltje in Broekerveiling zijn de folders, routekaarten en VVV iris-cheques verkrijgbaar. Komt u voor het VVV-agentschap, dan hoeft u geen entree te betalen, maar kunt zo doorlopen naar het winkeltje. Ook de digitale informatiezuil is vrij toegankelijk.

Gemeente blij met opening VVV-agentschap

"Dit betekent weer een stap vooruit in onze wens om Langedijk beter op de toeristische kaart te zetten." Het zijn woorden van wethouder Wim Nugteren die op 28 maart de officiële opening van het VVV-agentschap in de Broekerveiling verrichtte.

De gemeente is blij met het VVV-agentschap. Nugteren: "Het is een plek waar zowel de toerist als onze eigen bewoners informatie kunnen halen. Van brochures en irischeques tot fietsroutes en waterkaarten. Aan de rand van de Randstad kun je hier in Langedijk genieten van een stukje rust, water, cultuur en historie. Wat nog miste was een plek waar de trekpleisters van Langedijk overzichtelijk worden aangeboden."

Het VVV-agentschap past goed binnen de wens van de gemeente om het toerisme te stimuleren. Ook op andere manieren werkt de gemeente daaraan. Nugteren: "De afgelopen jaren zijn we bezig geweest om het platform Cultuurhistorie en Toerisme op te richten. Om dat te bereiken zijn binnen het platform Cultuurhistorie en Toerisme de participanten bijeengebracht die te maken hebben met cultuurhistorie en toerisme. Begin dit jaar hebben we dat Platform geheel kunnen invullen. Toen hebben we een start gemaakt met de uitwerking van een `Strategisch Marketingplan voor de versterking van het Cultuurhistorisch Toerisme naar Langedijk'. Een hele mond vol, maar het geeft wel weer wat willen. Namelijk, die toerist naar Langedijk halen die belangstelling heeft voor cultuurhistorie. En juist die toerist langer vasthouden in Langedijk. Naast de toerist vinden we het ook voor onze eigen inwoners belangrijk om hen informatie kunnen verstrekken over Langedijk en haar cultuur en geschiedenis."