Politie Groningen

Woensdag 14 mei 2008

Provincie Groningen, 14-05-2008

Haren: moeder en kind gewond bij fietsongeval

Een 40-jarige vrouw uit Haren en haar 6-jarige zoon zijn dinsdagmiddag op de Kerklaan gewond geraakt bij een fietsongeval. De Harense werd vermoedelijk onwel, waarna zij met haar kind kwam te vallen. De moeder had meerdere verwondingen en schaafplekken opgelopen, terwijl de 6-jarige een bult op zijn hoofd had. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot boetes

De politie heeft dinsdagmiddag op de Korreweg een bromfietscontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 46 brom- en snorfietsen. Dit resulteerde in 25 bekeuringen voor onder meer te hoog vermogen (11x), geen goed werkende voor- of achterrem (8x) en niet tonen kentekenbewijs (2x). In vier gevallen werd het kenteken van de bromfietser ingenomen. Hun bescheiden kunnen de eigenaren terugkrijgen zodra de brommer is gerepareerd of het vermogen van het voertuig is aangepast.

Groningen: vrouwen beroven Stadjer van portemonnee

Een 64-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag op de Orionlaan door drie vrouwen beroofd. De Stadjer had net boodschappen gedaan en passeerde de drie vrouwen, die op een bankje bij het park zaten. Plotseling werd de man van achteren vastgepakt en de bosjes ingetrokken. Daar ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer op de grond terecht kwam. Het lukte de vrouwen om de portemonnee uit de zak van de 64-jarige weg te nemen. Na de beroving ging het drietal er vandoor. De politie beschikt over een signalement van de vrouwen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt drie verdachten aan na geweldpleging

De politie heeft dinsdagochtend op de Peizerweg een 45-jarige vrouw uit Groningen, een 30-jarige man uit Groningen en een 46-jarige Amsterdammer aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij in de Jennerstraat een 53-jarige Stadjer hebben mishandeld. Het slachtoffer was volgens eigen zeggen met zijn fiets gevallen, omdat het drietal in een auto vlak achter hem kwam rijden. Vervolgens kreeg de 53-jarige van beide mannen meerdere klappen. De reden voor de geweldpleging ligt in de relatiesfeer. Het drietal kon vlak na het incident worden opgespoord. Zij werden gehoord op het politiebureau. Allen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Groningen: automobilist rijdt in op parkeercontroleur

De politie heeft dinsdagochtend in de Gerard Doustraat een 39-jarige man uit Oosternieland aangehouden. De verdachte had van een parkeercontroleur een bekeuring gekregen voor het foutief parkeren van zijn bestelauto. Even later zag de controleur, die op een scooter reed, de betreffende bestelauto met hoge snelheid op hem afkomen rijden. De Oosternielander bracht zijn bus vervolgens op tien centimeter van de scooter tot stilstand. Na een korte discussie over de bon stapte de verdachte weer in zijn auto. Hij reed pardoes tegen en over de scooter van de parkeercontroleur heen. De ambtenaar wist tijdig van de scooter te springen en bleef ongedeerd. Vervolgens verliet de 39-jarige de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit achter te laten. De verdachte kon vrijwel direct worden aangehouden. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De man zal vandaag nader worden gehoord.

Musselkanaal: met auto in de sloot

Een 19-jarige inwoner van Winschoten liep dinsdagnacht wonderwel nauwelijks letsel op toen hij op de provinciale weg N366 bij Musselkanaal met zijn bestelauto over de kop sloeg. Volgens de man was hij voor een dier uitgeweken. De auto kwam daardoor eerst met de rechterwielen in de berm terecht waarna de wagen, vermoedelijk door een te forse stuurcorrectie, in de slip raakte. De bestelauto klapte vervolgens op een boom, die finaal afbrak, om daarna op de kop in een sloot tot stilstand te komen. De bestuurder werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd maar mocht vrij snel erna naar huis. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Blijham: rijbewijs kwijt

Een 44-jarige inwoner van het Duitse Papenburg moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs stellen. De man reed dinsdagavond met zijn auto met ruim 130 kilometer per uur over de Blijhamsterweg in Bellingwolde waar 80 is toegestaan. Op het gedeelte in Blijham waar 50 de limiet is, liet de man het gaspedaal weliswaar iets omhoog komen maar zat met 110 kilometer nog steeds fors boven de grens. De automobilist werd vervolgens door de achter hem rijdende politiesurveillance tot stoppen gedwongen. Hij kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

Tjuchem: met auto tegen boom

Een 74-jarige automobilist uit Delfzijl botste dinsdagavond op de Hoofdweg in Tjuchem met zijn auto op een boom. De man werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Uit politieonderzoek bleek dat de man enkele honderden meters voor de botsing ook al door de berm was gereden en een coniferenhaag had geraakt. Het is niet uitgesloten dat de bestuurder onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur kwijt is geraakt. De auto van de Delfzijlster is rijp voor de sloop.

Onderdendam: fietser op auto

Door nog onbekende oorzaak botste een 37-jarige inwoner van Groningen dinsdagavond op de Warffumerweg in Onderdendam met zijn fiets achterop een afremmende auto. De man klapte door de aanrijding met zijn gezicht op het wegdek. Hij werd met onder meer een kaakfractuur in een ziekenhuis opgenomen. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Winsum: man beroofd

Vermoedelijk vier nog onbekende jongeren hebben maandagavond ter hoogte van De Schans in Winsum een 25-jarige inwoner van die plaats beroofd. De man liep tussen acht en negen uur over De Schans en werd in eerste instantie door de jongeren uitgescholden. Het viertal rende vervolgens op hem af waarna hij tegen de grond werd geschopt. Terwijl hij in bedwang werd gehouden, werd zijn portemonnee gerold. Nadat ze een aanzienlijk geldbedrag uit de portemonnee hadden gehaald, gingen de daders er vandoor richting het station. De 25-jarige deed dinsdag aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. Bij de verdachten zou het om drie blanken en een jongere met een Marokkaans uiterlijk gaan. Allen zouden rond de 20 jaar zijn.

Delfzijl: gewond na ernstige mishandeling

Een 19-jarige inwoner van Nieuwolda is in de nacht van maandag op dinsdag ernstig mishandeld op de Kerkstraat in Delfzijl. Het slachtoffer had in eerste instantie in een discotheek onenigheid gekregen met een voor hem onbekende jongen. Deze deelde daarbij een vuistslag in het gezicht van de man uit Nieuwolda uit. Het slachtoffer wist zijn aanvaller te overmeesteren waarna hij naar buiten ging. Daar werd hij even later geconfronteerd met zijn eerdere belager die inmiddels een tiental personen bij zich had. Door een van de leden van de groep werd de Nieuwolder in het gezicht geschopt. Het slachtoffer raakte daardoor bewusteloos. In het ziekenhuis werd onder meer gescheurd kraakbeen, diverse kneuzingen en ander gezichtsletsel vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Groningerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 972, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2410, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Musselkanaal, Provinciale weg N366: aantal gecontroleerde voertuigen: 961, aantal overtredingen, 31, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, snelheidslimiet 100 km/uur.

Oude Pekela, Burgemeester Snaterlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 540, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 73, snelheidslimiet 50 km/uur.