Gemeente Leeuwarden

Feestelijke terugkeer winkelcentrum in Vrijheidswijk

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-05-2008) Afgelopen dinsdag 13 mei is er feest geweest in de Vrijheidswijk voor alle buurtbewoners. Tijdens dit feest werd de terugkeer van het winkelcentrum gevierd.
Ruim 450 bewoners van de Vrijheidswijk kwamen kijken hoe de eerste paal de grond in ging. Mede dankzij het prachtige weer werd het een geslaagde middag. Het feest werd georganiseerd door de vier betrokken partijen: Gemeente Leeuwarden, Nieuw Wonen Friesland, Geveke Bouw en J&R Vastgoedbeheer. Voor zowel jong als oud was er genoeg vertier op de bouwplaats van het winkelcentrum. Voor de kinderen was er een minikermis met smulbuffet. Hier konden zij genieten van popcorn, limonade en suikerspinnen. Verder konden de bewoners onder het genot van een hapje en drankje genieten van de vrolijke muziek van het trio Dinges Enzo.

Bij de uitnodiging voor het feest ontvingen bewoners ook een kaart met daarop een wincode. Deze kaart kon men inleveren op de bouwplaats. Met de wincode waren prijzen te winnen. De hoofdprijs bestond uit een kar met boodschappen ter waarde van EUR 100. Verder onthulde de heer Jansen van J&R Vastgoedbeheer tijdens zijn speech dat er een Jumbo supermarkt in het toekomstige winkelcentrum komt. Dit nieuws werd goed ontvangen door de aanwezigen.

In het toekomstige winkelcentrum is niet alleen plaats voor een supermarkt. Er komen ook diverse andere winkelvoorzieningen. Het winkelcentrum maakt deel uit van het nieuwe centrumgebied Vrijheidswijk. In het vernieuwde centrumgebied komen diverse voorzienin gen waaronder een Multifunctioneel Centrum. Dit Multifunctioneel Centrum biedt onder meer onderdak aan een wijkcentrum, onderwijs en een Digitaal Trapveld. Bovenop het winkelcentrum komen 27 appartementen. De realisatie van het centrumgebied is erop gericht om het wonen in het Vrijheidswijk nog aantrekkelijker te maken. Bovendien worden faciliteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn gebundeld op één centrale plaats. De oplevering van het winkelcentrum is naar verwachting begin 2009.