Gemeente Westvoorne


Vermiste zwemmer; inzet reddingsbrigade badstrand Rockanje

Op zondagavond 11 mei jl. bereikte de Reddingsbrigade van het Badstrand Rockanje in de gemeente Westvoorne het bericht van een vermiste zwemmer nabij het strand ter hoogte van de Haringvlietdam. Dat gebied ligt buiten het bewakingsgebied van de Reddingsbrigade. Die waakt over het badstrand van het 1e en 2e Slag. De Reddingsbrigade is in het badseizoen ieder weekend aanwezig van 9.30 uur tot ongeveer 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is de Reddingsbrigade iedere dag op de Reddingspost aanwezig. Op radio en televisie is uitvoerig aandacht besteed aan het gevaar van aflandige wind. Op zondag waren de waarschuwingsvlaggen op het strand gehesen. Verder heeft de Reddingsbrigade mondeling gewaarschuwd om niet met luchtbedden, zwembanden enz. te water te gaan in verband met het gevaar van afdrijven.

Onderstaand treft u een overzicht aan

Om 18.46 uur heeft de Centrale Meldkamer te Rotterdam telefonisch de melding van een drenkeling doorgegeven aan de Reddingsbrigade Rockanje. De post was even daarvoor -om 18.44 uur- gesloten. In verband met de drukte op het strand is deze post later dan gebruikelijk gesloten, want normaal sluit de post om 17.00 uur.

Om 19.05 uur ging de Reddingsbrigade met 3 personen te water.

De coördinatie ter plaatse was in handen van de Reddingsboot van de KNRM, die aan de Reddingsbrigade de opdracht heeft gegeven om bij de fuiken, dicht onder de kust, te zoeken.

Tijdens het zoeken is er een duikploeg aan boord gegaan van de Reddingsboot om verder te zoeken. De groepsleider van de duikers heeft vervolgens het commando overgenomen.

Om 19.30 uur is de 2e boot van de Reddingsbrigade te water gegaan.

Deze heeft in opdracht van de KNRM gezocht in het gebied van de Haringvlietdam, varend in de richting van de bunkers en dan zo dicht mogelijk onder de kust.

Om 21.45 uur werd de melding einde zoekactie gegeven. Hierna zijn de boten langzaam langs de kust teruggevaren naar de post. De inzet van de reddingsbrigade was overdag en s avonds op 11 mei 2008 met 8 personen. Ook tijdens de acties op maandag 12 en dinsdag 13 mei is de Reddingsbrigade Rockanje ingezet.

Ons medeleven gaat uit naar de ouders, familie en vrienden van de vermiste zwemmer.

Het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne