Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaakmagazine wordt in week 20 bij de lezers bezorgd

Bij het Bondsbureau van de KNSB komen vragen binnen over de bezorging van Schaakmagazine nummer 2. In het eerste nummer van de jaargang 2008 stond aangekondigd dat Schaakmagazine in week 19 bij de lezers zou worden bezorgd. Door de vrije dagen in de periode eind april, begin mei is er echter enige vertraging opgetreden. Het nummer zal in week 20 bij de lezers in de bus vallen.

---

Schaakkunst organiseert expositie Global Chess in Druten

Schrijver, TV-maker, journalist en schaker I.M. Hans Böhm, zal op zondagmiddag 8 juni in Druten de Schaakkunstexpositie Global Chess openen. Tijdens deze expositie wordt er nieuw werk getoond van vijftien verschillende Nederlandse kunstenaars die zich allemaal in hun werk met het thema schaken bezighouden.
De bezoekers kunnen naast de vele prachtige kunstwerken ook genieten van 'schaakkoek' en een glas 'Schaakkunst-wijn'.

In de theaterzaal van Cultureel Centrum D'n Bogerd zal een Chess960 toernooi worden gehouden, georganiseerd door S.V. Tornado en gesponsord door DGT. Meer informatie is te vinden op de website van S.V. Tornado.
Aan de jeugdige bezoekers is ook gedacht, voor hen wordt een speurtocht uitgestippeld. Daarnaast is er een knutseltafel aanwezig met allerlei materialen waarmee ze zich creatief kunnen uitleven.

Kunstenaars
Naast nieuwe werken van de Groningse kunstenares Henryette Weijmar Schultz, zal er veel nieuw werk te zien zijn van de kunstenaars Boldriaan uit Spijkenisse, Jan Langendam uit Rotterdam, Karin Miedema uit Eindhoven en van de Noordhollandse kunstenaars Berry en Anna Kool-Troost. Voor het eerst is er werk te zien van Tjerk Zijlstra.

De expositie zal worden gehouden in Cultureel Centrum D'n Bogerd, Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten. De expositie is te bezoeken van 8 tot en met 30 juni 2008. Voor de openingstijden en een routebeschrijving, zie: www.bogerddruten.nl.

De opening is voor iedereen gratis toegankelijk. Bovendien ontvangt iedere bezoeker een kleine attentie. Wie houdt van de combinatie schaken en kunst, mag deze dag niet missen. De organisatoren beloven er weer een leuk feestje van te maken.

Het programma van zondag 8 juni ziet er als volgt uit: 11.00 uur Start Chess960 toernooi
13.30 uur Officiële opening van de expositie door I.M. Hans Böhm 15.30 uur Workshop door kunstenares Karin Miedema 17.00 uur Prijsuitreiking Chess960 toernooi

---