Gemeente Reimerswaal


Actualisering van het gronduitgiftebeleid

Geplaatst op: 14-05-2008
door: ()

Vooruitlopend op de integrale herziening van de Nota Grondbeleid 2004 heeft het college in december 2006 de mogelijkheid voor nieuwe inschrijving op de wachtlijsten in afwachting van het nieuwe uitgiftebeleid bevroren.

In de besluitraad van 26 februari 2008 heeft de raad de actualisering van het gronduitgiftebeleid vastgesteld.
Voor het uitgiftebeleid zijn de volgende punten gewijzigd of weer van toepassing.

· Inschrijving wordt tijdelijk weer opengesteld;
· nog éénmaal een loting per kern;

· wachtlijsten na loting worden beëindigd;
· na beëindiging wachtlijsten, inschrijving per project.

De inschrijving per kern wordt weer tijdelijk opengesteld. Dit houdt in dat men zich weer tegen betaling van EUR 112,95 inschrijfgeld (prijspijl 2008) kan laten registreren voor maximaal drie kernen.
In elke kern van Reimerswaal zal dan nog éénmaal een gewogen loting plaatsvinden, als overgangsregeling.

De "gewogen loting", wil zeggen dat een belangstellende voor elk volledig kalenderjaar dat hij staat ingeschreven één extra lot ontvangt. Door toepassing van de "gewogen loting" wordt voorkomen dat belangstellenden, die zich op het laatste moment vóór de uitgifte hebben ingeschreven, door de lotingsvorm evenveel kans hebben op een bouwkavel als mensen die al jaren ingeschreven staan.

Dit kan nog enkele jaren duren voordat er op alle kernen nog een loting zal plaatsvinden. Per jaar zal dan een bedrag voor verlenging inschrijfgeld betaald dienen te worden. Gegadigden die voor meerdere locaties of dorpskernen ingeschreven staan worden beperkt tot de eerste uitgifte in een bepaalde kern. Mochten zij daar niet aan deelnemen verliezen zij de aanspraken die in het verleden zijn opgebouwd en zal er geen vergoeding plaatsvinden van het inschrijfgeld. De geregistreerde gegadigden aan wie geen kavel kon worden toegewezen krijgen hun totale inschrijfgeld volledig terug. Zo blijven er in de toekomst geen wachtlijsten meer gehandhaafd.

Nadat per kern een gewogen loting is gehouden zal de wachtlijst voor die kern opgeheven worden. Men dient zich dan in de toekomst "per project" in te schrijven. Deze mogelijkheid zal in de toekomst kenbaar gemaakt worden via publicatie in Reimerswaal Informatie en op de gemeentelijke website.

Aanmelding dient te geschieden via de gemeentelijke site of u kunt telefonisch contact opnemen met mevrouw L. Komkommer, afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen, doorkiesnummer (0113) 395 214.