Gemeente Assen


Assen rouwt mee met Tynaarlo

14 mei 2008

Het college van B&W van Assen heeft de gemeente Tynaarlo in een brief haar medeleven betuigd met het overlijden van de drie leden van de vrijwillige brandweer uit Eelde. Zij kwamen om bij de brand op de Scheepswerf in De Punt afgelopen vrijdag.

'Wij zijn evenals u geschokt door het feit dat dit gebeurde tijdens de uitoefening van hun taak' zo schrijft het college in de brief , en 'wij beseffen dat het gevoel van verslagenheid binnen de dorpsgemeenschap bijzonder groot is..' Burgemeester Heldoorn neemt, als voorzitter van de Regionale Brandweer, de GHOR, en het Regionaal College politie Drenthe, samen met een delegatie van de wethouders deel aan de herdenkingsplechtigheden op donderdag en vrijdag 15 en 16 mei aanstaande. Die dagen zal de vlag halfstok hangen op het stadhuis. De raad betuigt haar medeleven door een minuut stilte in acht te nemen tijdens de raadsvergadering deze week.

Activiteiten met een feestelijk karakter zijn ook in de gemeente Assen deze week afgezegd. Onder andere de opening van de 3000e woning in Kloosterveen. Een tweedaags werkbezoek aan Brussel en Antwerpen van het Regionaal College politie Drenthe gaat niet door.