Gemeente Ede

nummer 92 / Ede, 6 mei 2008

in het kader van brancheweek voor de zorg

Werkplaza Ede-Wageningen deelt taarten uit

Werkplaza Ede-Wageningen deelt in de week van 5 tot 10 mei tien grote taarten uit aan belangrijke werkgevers in de zorgsector in Ede en Wageningen. Vilente heeft op dinsdag 6 mei de eerste taart gekregen uit handen vanTrudy van Amstel, adviseur van brancheteam Zorg van Werkplaza. Werkplaza wil daarmee de werkers en de werkgevers in deze belangrijke branche eens extra in het zonnetje zetten.

De week van 5 tot 10 mei 2008 is door Werkplaza uitgeroepen tot brancheweek voor de zorg. In deze week besteden de medewerkers van Werkplaza extra aandacht aan de zorgsector. De zorgsector is in Nederland een sector van veel belang en deze zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden.

Voor werkgevers in de zorgsector zal het de komende jaren steeds moeilijker worden goed opgeleid personeel te vinden. Werkplaza Ede-Wageningen doet er alles aan om de werkgevers in de regio te helpen deze krapte op de arbeidsmarkt te bestrijden. Zo probeert Werkplaza werkzoekenden specifiek te interesseren voor de gezondheidszorg en de welzijnszorg. Samen met de werkgevers probeert Werkplaza banen aan te passen aan de wensen en mogelijkheden van werkzoekenden door bijvoorbeeld scholing aan te bieden of door subsidies te regelen om extra begeleiding te geven aan werkzoekenden die langere tijd geen werk gehad hebben.

---