Politie Zuid-Holland-Zuid

14/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 14-05-2008 o Persberichten district I

DOORGEREDEN NA ONGEVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie zoekt de automobilist die doorgereden is na een ongeval. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 13 mei 2008 omstreeks 22.00 uur op de Spuiboulevard in Dordrecht ter hoogte van de Spuidam. Volgens een getuige kwam een 14-jarig meisje uit Dordrecht uit de richting van de Johan de Wittstraat gefietst. Daar reed in dezelfde richting ook een auto. Ter hoogte van de Spuidam wilde de fietsster linksaf slaan waarbij de auto die achter haar reed het meisje raakte. Hierdoor viel zij en liep daarbij mogelijk nek- en rugletsel op. Een ambulance bracht haar voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht. De autobestuurder reed door. Alleen een grijze spiegel bleef achter van het voertuig. Getuigen die iets zagen of weten van de aanrijding kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT Het rijbewijs van een 44-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van dinsdag 13 mei op woensdag 14 mei ingevorderd na constatering van rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist enigszins slingerend rijden op de Ringdijk. Hierop kreeg hij een stopteken en moest blazen. De bestuurder blies 1,3 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.

SCHENNISPLEGER
DORDRECHT Drie meisjes van 8(2) en 9 jaar uit Dordrecht zijn dinsdagavond 13 mei omstreeks 18.50 uur geconfronteerd met een schennispleger. De drie waren aan het spelen in een brandgang achter de Kameleon-ring toen een onbekende man kwam aanrijden op de fiets. Hij stopte en haalde zijn geslachtsdeel tevoorschijn. De meisjes schrokken hevig en renden direct naar huis om hun ouders in te lichten. Die schakelden op hun beurt de politie in. Mogelijk heeft iemand dinsdagavond 13 mei rond de klok van 18.45/19.00 uur een verdachte man gezien op de fiets in de omgeving van de Kameleon-ring. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BRAND
DORDRECHT De brandweer heeft dinsdagavond 13 mei een brandje langs de oever aan de Kerkeplaat geblust. Een getuige meldde de brand. Het bleek dat op een braakliggend terrein een stuk groenvoorziening vlam had gevat. Dit werd geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

ZAKKENROLLERS GEPAKT DANKZIJ POLITIE IN BURGER
DORDRECHT Dankzij agenten in burger zijn dinsdagmiddag 13 mei twee zakkenrollers in de kraag gevat in de binnenstad van Dordrecht. Het gaat om een 24-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden van Bulgaarse afkomst. Een beveiliger in de binnenstad vertrouwde de twee niet en schakelde de politie in. De agenten in burger volgde het tweetal een tijdje en sloegen gade hoe de vrouwelijke verdachte in een winkel aan de Johan de Wittstraat zich verdacht ophield bij twee vrouwen met een kinderwagen. Toen deze personen de winkel verlieten, gingen de verdachten hen achterna en bezochten de winkels die de slachtoffers ook bezochten. Uiteindelijk kwamen de twee verdachten een winkel uit in de Raamstraat en renden hard weg. De vliegensvlugge agenten wisten hen in de kraag te vatten. Ze bleken van de twee vrouwen met kinderwagen een tas gestolen te hebben met daarin belangrijke papieren en geld. De tas werd teruggeven aan de gedupeerde vrouw die hier zeer blij mee was. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Noordendijk/Biesboschstraat heeft dinsdagmiddag 13 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een bestelauto en een snorfietser. De automobilist - een 56-jarige man uit Dordrecht reed op de Noordendijk en wilde rechtsaf de Biesboschstraat ingaan. Hierbij stak hij een fietspad over waarop dat moment een snorfietser aan kwam rijden. Het gevolg was dat de snorfietser een 16-jarige jongen uit Dordrecht tegen de auto aan botste en viel. Hij werd met vermoedelijk een gebroken pols en een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is erg geschrokken. Beide voertuigen liepen schade op.

RUZIE
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op dinsdagmorgen 13 mei een 40-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in de Gerard Alewijnsstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij zou haar mishandeld hebben toen zij haar spullen uit kwam halen vanwege het verbreken van de relatie. Afgelopen weekend zou hij haar ook al mishandeld hebben. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op de kruising Swanendrift/Hoofdland heeft dinsdagmorgen 13 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een taxi. Een 31-jarige vrouw uit Zwijndrecht fietste op het Hoofdland en wilde de Swanendrift oversteken richting Laurensvliet. Zij had hier de taxi bestuurd door een 67-jarige man uit Oud-Alblas voorrang moeten geven. Hij reed op de Swanendrift richting de Langeweg. Gelukkig vielen de verwondingen mee. De fietsster viel door de aanrijding en liep een pijnlijke schouder op die zij bij de huisarts zal laten onderzoeken. De auto en de fiets liepen krassen en deuken op door de aanrijding.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN BEROVING DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 13 mei twee mannen van 30 en 32 jaar uit respectievelijk Breda en Dordrecht aangehouden op de Singel. Ze worden verdacht van een beroving op zondag 11 mei j.l. Toen werd op de hoek Paulusplein/Nassauweg een 27-jarige Dordtenaar met geweld beroofd van zijn fiets en halsketting. Twee mannen bedreigden hem met een schroevendraaier en sloegen hem. Het slachtoffer viel met zijn fiets waarna een van de verdachten kans zag de fiets te stelen. De ketting werd van zijn nek gerukt. Nadat de 27-jarige man aangifte deed, stelde de politie direct een onderzoek in. Op basis van duidelijke signalementen kreeg de politie zicht op de mogelijke daders. Zij zijn nu aangehouden en in verzekering gesteld voor verhoor.