Gemeente Bodegraven

Maatwerk in de wijk: afsluitend wijkbezoek aan Nieuwerbrug

Onder het motto `maatwerk in de wijk' bezoekt burgemeester Lokker van Bodegraven vandaag om 16.00 uur de kern Nieuwerbrug met afgevaardigden van de WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug). Burgemeester Lokker wil op deze manier de inwoners van Nieuwerbrug beter leren kennen. Ook vind hij het belangrijk het wijkgericht werken een nieuwe impuls te geven.

Om 16.00 uur verzamelt het gezelschap zich bij het Wierickehuis. Daar stappen zij op de fiets, zodat Lokker Nieuwerbrug op zijn gemak kan bekijken en de buurt kan ervaren. Aansluitend vind om 17.00 uur een gesprek plaats in het Wierickehuis met leden van de WIN.

Het bezoek aan Nieuwerbrug is de laatste in een reeks van zes wijkbezoeken. Burgemeester Lokker: "Wederom blijkt dat Bodegraven een hechte samenleving heeft. In iedere wijk trof ik zeer betrokken inwoners. Natuurlijk heeft iedere wijk zijn eigen karakter en pakken zij zaken op hun eigen manier op. Dat siert deze gemeente en ik wil inwoners stimuleren hun eigen aanpak verder te ontplooien."

In het collegewerkprogramma staat dat het wijkgericht werken verder ontwikkeld wordt en dat de wijkteams beter zullen worden ondersteund. Hieraan wil het college nu verder inhoud gaan geven.

Naast de bezoeken aan de wijkteams wil het college een wijkcoördinator aanstellen om de ondersteuning vanuit de gemeente te verbeteren. Deze wijkcoördinator vervult een spilfunctie in het wijkgericht werken en is aanspreekpunt voor de wijkteams, maar ook voor collega-ambtenaren en bestuurders die bezig zijn met de leefbaarheid in de wijken. De wijkcoördinator is een verbindingsofficier en vervult een loketfunctie en staat ten dienste van de wijkteams.

De wijkteams worden betrokken bij het aantrekken van de wijkcoördinator. Burgemeester Lokker heeft tijdens zijn bezoeken met de wijkteams besproken hoe daaraan invulling kan worden gegeven. Wat voor type wijkcoördinator willen we hebben? Wat verwachten we van zo iemand? Waar moeten we op selecteren en op welke wijze kan de gemeente de wijkteams eventueel betrekken in de sollicitatieprocedure?

Na zijn laatste bezoek, aan Nieuwerbrug, wordt er een gezamenlijk overleg belegd met afvaardigingen van alle wijkteams. In dit overleg kunnen er afspraken worden gemaakt over de feitelijke invulling van de wijkcoördinator en wordt de stand van zaken van het convenant (concept) dat vorig jaar opgesteld is besproken.